[Elemzés] T34/85

 

Áttekintés

A T-34/85 a kurszki csat után ált hadrendbe, és váltotta fel a T-34/76-ot, amit egyébként a háború végéig használtak. A SU-85 D5-T típusú ágyúja került fel rá először, majd a ZIS-S-53 követte. Eredetileg a Tigris megsemmisítésére szánták, viszont hamar bebizonyosodott, hogy erre alkalmatlan, ezért ezt a tankot tömegtámadásra használták. Végül a szovjet termelés legyőzte a minőséget, még a szovjetek sem tudták, hány db T-34-est gyártottak (36 000 csak a T-34/85), és rengeteg tankvadász készült az alapjára(SU-85/85M/100/122/122P). A háború után a megszállt területeken állomásoztatták, majd végül az új szövetségesek kaptak belőle. A háború után nagyban hozzájárult Mao győzelméhez Kínában, harcolt Koreában, Egyiptomban és Szíriában, 1956 után végleg leváltják az szovjetek, majd végül csak másodhegedős lesz a Varsói Szerződésben a T-54/55 mellet. Még ma is alkalmazzák, főleg az afrikai és közel-keleti konfliktusokban, mivel sok van belőlük, könnyű javítani és karbantartani őket. A későbbi verzió (T-34/85M) kapott egy 12,5 mm-es .50-es géppuskát (DShk). Románia 1996-ban vonja ki a szolgálatból, az addigra kiöregedett csatalovat.

Fegyverzet

Egy 7,62 mm-es géppuska (paraszt)vakításra, és egy 85 mm-es ágyú, ami csak típusában tér el a verziók között. A D5-T verzió kicsivel lassabban tölt, de nem érezhetően + nincs neki APCR lőszere, bár én eddig nem használtam APCR-t. Az ajánlott lőszer az, amelyiket megkapjuk alapból, mivel a 3 mm plusz átütés az vicc, és a nagyobb lőszer nem robban akkorát. Az alaplőszer szépet robban, a Tigris nagyon élvezi, ha a frontja közepét megküldjük, mivel akkor garantált a siker, a Tigrisnek pedig az agyvérzés. Oldalról/hátulról minden tankot egy lövésből Szibériába küld. Viszont egy Jagdpanther/Pershing (Koreai ellenfél) ellen nem ér semmit a fegyver önmagában, így vagy oldalba támadás, vagy a haslövés marad. Az ágyú egyszóval teljesen megfelelő, szerintem a Tigris H1 (megérdemelt) buffja óta nem OP, főleg, hogy lassabban tölt, mint a Tigris (de a Panthernél még nem!). Repeszt kérem elfelejteni, esetleg AAA ellen egy 5 db-ot tartani, bár az alaplőszer is megfelel. A lőszer javadalmazás 60 db, a tornyában tart lőszert, ezért vegyük, bár egy jó játékos nem engedi, hogy meglőjék plusz nem szokott robbanni. Az ágyúsülyedést még mindig a tőzsdén lehet venni, szóval...

Páncél/Modulok elhelyezkedése

Szépen döntött, 45 mm... Ennyi elég a sírva fakadáshoz, mivel ez már édeskevés a 88-as ellen. Én mindig szögeltem, bárkivel is találkoztam, mivel gyenge a páncél, és a legénység elől ül, relatíve közel egymáshoz. A modulok sokasága itt helyezkedik el, így, ha kapunk egy átütést, akkor biztosan szerelni kell. A tornya nagyon troll tud lenni, olyasmi, mint az IS-2-é, csak reszeltek belőle 10 mm-t. Ha jön belünk szembe, akkor inkább a testet célozzuk, mert a torony tud meglepetést okozni. A Napalmtartály a torony alatt helyezkedik el, Ivanék nem bírták, ki, hogy ne tegyek be ide is. A motortér azonnal gyullad, viszont maga a motor szépen meghatja a vörös gárdistákat nyugatra.

Fejlesztés/Legénység

Miután megvan a szokásos grindelés jöhet: Javítás , Toronymozgás, Tűzoltás , utána pedig mindenki a maga szokása szerint. A legénységre húzzunk Túlélést, majd a töltőnek nyomjuk fel a Töltését és a parancsnoknak a Vezetői képességét. Egy jó legénységgel, még egy kezdőbb játékos kezében is csodát művel. Szásáék egyébként gyorsan szoktak javítani, így nem kell sokat tökölni a javítással.

Előnyök, hátrányok

Előny:
- Közepes tankhoz képes kiváló ágyú
-Mind játékmódban jó mobilitás
-NYUGATRA!
-jó tanulni
-tűri a hibákat

Hátrány
- modulok és a legénység közelléte
- lassan tölt a tigrishez képest
- nem igazán hatékony egyedül

Alkalmazás (RB vs AB)

A tank igazi ereje AB-ben mutatkozik meg, mivel nagyon jól mozog minden terepen, nem hal meg a legénység, ha nekimegyünk a fának. AB-ben nagyon sok killt össze lehet szedni vele, és nem tudtam hová lenni az örömtől. RB-ben a Tigris az úr, viszont a br változtatásoknak köszönhetően szokott találkozni kisebb szintű tankokkal is. RB-ben nagyon oda kell figyelni, mivel Vlagyimir itt már lusta, nem szeret javítani. Egyébként mind a két játékmód hasonlóan adja.

Ajánlás

Kezdőknek. Nagyon sok ember nem tud vele játszani. Ez egy olyan tank, amivel falkában kell harcolni, mivel bár képes egyedül is megvédeni Moszkvát, gyorsan visszaküldik az 56-os gyárba. Szedj össze pár havert, és pár nap múlva már grindelheted a tier4-et. Haladóknak inkább szórakozás a tank, mivel gyorsan feledtetni tudja a (C)HEAT-FS lőszert, és
jótéteményeit. Legyünk tisztában, hogy ez egy közepes tank, nem az élvonalban kell Tigrissel verekedni, hanem az IS-1-et kell támogatni oldalról.

 


! FELHÍVÁS !

Kedves játékosok!

Kérem, hogy az Elemzéseket saját tapasztalattal itt a komment részbe bátran egészítsétek ki és kérlek titeket kerüljétek a "mindenszarawarthunderben" és a "vesszenagaijin" jellegű hozzászólásokat. Próbáljuk meg egymást segíteni a pozitív vagy negatív kritikákkal a játék technikáit illetően.

Egyben kérek minden kedves tapasztalt játékost, hogy amennyiben affinitást érez ilyen jellegű tapasztalat megosztásban, akkor küldjetek be bátran játékbeli repülőgép és harckocsi-harcjármű (normál és prémium is) Elemzéseket a kapcsolat [kukac] warthunder.hu email címre.

A lényeg, hogy a felépítése az Elemzésnek kövesse a fentebb láthatóakat, hogy legyen összehasonlítási alap. A szerzőket persze fel fogom tüntetni (vagy kérésre nem) nicknévvel vagy facebook linkel.

! FELHÍVÁS !


A fenti elemzést köszönjük szépen Stewie Griffin nevű játékos társunknak! Csak így tovább!


Eddigi elemzések:

Forrás: Stewie Griffin PGFritz