[Elemzés] TIGER H1

Előszó

Ez a tank biztos mindenkinek megvan, mivel vagy nagyon akart vele játszani, vagy csak a garázsában akarta tudni. Személy szerint én pont a Tigris miatt kezdtem el játszani. (én is - szerk.)
 
 
Áttekintés
Itt ugye egy történelmi rész szokott lenni, viszont ezt most próbálom majd rövidre fogni, mivel minden boldog-boldogtalan ismeri ezt a tankot, és annak karrierjét. (lesz egy tartalmas cikk is a következő héten a Tigrisről - szerk.) A lényeg, hogy a lengeteg T-34 és KV tankokra csak a 88-as jelentett igazi megoldást a háború első szakaszaiban. Mivel égetően szükséges volt a Panzerwaffe állományának lecserélése, így Hitler elrendelte, hogy építsenek a 88-as köré egy tankot. A sok teszt (VK 30.01 H, VK 30.01 P, VK 36.01 H, DW1, DW2) eredménye, hogy a Henschel nyerte meg a pályázatot a Porsche ellenében(Tiger P, Ferdinánd). A Tigris az Csendes-óceánon kívül minden frontot megjárt(azt is csak éppen, hogy nem járta meg a ciculi). A legelső bemutatkozása Tunézia, ott foglalták el az angolok a híres 131-est, ami mára az egyetlen harcképes példány. Utána Leningrád, Kurszk, ... Rettegték, és gyűlölték ezt a tankot. Ha egy amcsi tankos meglátott 1-nél többet, hívta a P-47-eseket. A háború után sajnos az enyészeté lettek.
 
 
Páncélzat
 
Torony
 
100/80/80. Ezek teljesen rendben vannak, főleg, hogy a torony frontja érdekesen van kialakítva. Itt 3 ember helyezkedik el. A kupola ellövésével ki lehet ütni a parancsnokot, egy 122-es lövedék, akár az egész tankot kiütheti, szóval ezzel azért vigyázni kell, bár nem sűrűn lövik. Van rajta egy MG34, vakításra teljesen jó. Reálban sajnos lassan forog a torony ,viszont 8 fokos az ágyúsüllyedés, ami engedi a Hulldown-t, bizonyos szinten.
 
Test
 
102/80/80. A nagy baj vele, hogy szögletes, akár a Panzer III és IV, viszont nem könnyű még így sem átütni. A torony középen van, így a sidescrape mehet vele bátran(aki nem ismeri, a neten  nézzen utána, rengeteg videót, képet talál. A többsége wot lesz, viszont itt is kiválóan lehet használni). A lőszerek a tank oldalában és a torony alatt vannak, összesen 92 db vihet magával, bátran pakolásszuk őket. Sajnos itt is a sofőr és a lövész egy vonalban van, így könnyű harcképtelené tenni. Ha gyorsan el akarjuk intézni a sofőr/törzs lövész mellet egy APCR(APDS) lőjük meg, és elszáll.
 
 
Ágyú
 
A híres 88-as. Erről az ágyúról legendák léteznek, és nem alaptalanul. Pontos és halált hozó. Ez az ágyú nem fog 2000 m sem cserbenhagyni. Az átütésének köszönhetően mindennel el tud bánna a saját és 6.7-ben is(ha valaki árkádban játszik, akkor bajai lesznek a Királytigrissel, mivel azt nem tudja szemből sehol sem belőni, viszont az elcseszett tier5ös BR rendszer itt neki nagyon jót tett, mivel keveset megy 6.7-be). Töltése egy jó legénységgel gyorsabb, mint a T-34/85-é. ha betalál, akkor mindent visz. Nem ritka a 8 kill csatánként. Lőszerek. Itt van egy adok is meg nem is. Csak AP, esetleg 1-2 HE. A HEAT itt felejtős, mivel ez nem HEAT-FS, alig sebez valami.
 
Mozgékonyság
 
A motor 650 lóerős, az szép, viszont a tank 56 tonna. Ennek köszönhetően a tank reálban nem lassú, viszont nem egy valami fürge jószág. 8 sebesség előre, 4 hátra, a forgáshoz a motornak rendesen járnia kell. Sajnos a motortér nagy gyenge pont, és itt hatványozott. A felrobbantásához már elég, ha keresztülszalad valami az üzemanyagtartályon. Nagy hátrány, hogy a váltó elöl van, és ott könnyen beütik.
 
 
Legénység
 
Szokásos javaslat + a lövegkezelőnek a lövegmozgatási skillek, és javítás mindenkinek.
 
Előnyök/Hátrányok
 
Előny:
 
- deutschland, deutschland über alles/Ob stürmt oder schneit
- Halálos ágyú, ami nem hagy cserben
- Erős páncél
- Mindenki csodálja, szereti, féli
- Sok lőszer
- Lehozhat egy csatát
- Szép statot hozhat, élvezetes a játék
 
Hátrány:
 
- Könnyen robban a motortér, és a sok lőszer
- Magasabb rangban könnyen kilövik (MEHET ATGM ELLEN IS!!!!!!!!!!!!!!)
- sofőr + vezető 1 vonalon
- A váltó elöl van
 
 
Alkalmazás
 
5.7-ben tolni a frontot. Ha figyel az ember, senki nem fogja kilőni, ha falkában megy az ember, akkor egyenesen győztek. 6.0-ban figyeljünk az IS-2-re. Az fölött csupa nagyfiú van, viszont velük is könnyen elbánhatunk. Minél jobban megszívat az MM, annál inkább maradjunk hátrébb (de ne a kezdőn!!!), és bízzunk abba, hogy Günter és a 88 végzi a dolgát.
 

A fenti elemzést köszönjük szépen Kenéz Viktor játékos társunknak! Csak így tovább!


FELHÍVÁS

Kedves játékosok!

Továbbra is kérünk minden kedves tapasztalt játékost, hogy amennyiben affinitást érez tapasztalat megosztásban, akkor küldjetek be bátran játékbeli repülőgép és harckocsi-harcjármű (normál és prémium is) Elemzéseket a kapcsolat [kukac] warthunder.hu email címre.

A lényeg, hogy a felépítése az Elemzésnek kövesse a lentebb láthatóakat, hogy legyen összehasonlítási alap. A szerzőket persze fel fogom tüntetni (vagy kérésre nem) nicknévvel vagy facebook linkel.


Eddigi elemzések:

FELHÍVÁS


 

 
Forrás: Kenéz Viktor PGFritz