[Elemzés] Yakoljev Yak-7B

Kedves játékosok!

Előszó

Én ezt a gépet gyűlöltem AB-ben használni, majd pár csata után átmentem RB-be és egy új világ nyílt meg számomra...

Áttekintés

A gépet a Yakovlev tervezőiroda tervezte. Az oroszoknál tudni kell, hogy a repülők kezdőbetűi a tervezőiroda után kapja (Sukhoi, magyarosan Szuhoj, YAKovlev, MIkojav-Gurjevics). A Yak-család az I-26-ből fejlődött ki, az egyik ág a Yak-3 felé ment, a másik viszont a Yak-9 felé. A Yak-7 az UTI-26-ből, az I-26 páncélozott változatából fejlődött ki, mint kétüléses kiképzőgép, viszont mivel a gép még 2 emberrel is nagyon jól teljesített. A német támadás miatt a romokban lévő Vörös Hadsereg számára áttervezték a Yak-7-et, a második ülés helyére üzemanyag tartályt raktak, így 850 km lett a bevetési távolsága. Ezen felül kapott rádiót is, ami nagy szó volt 1941 nyarán. összesen 6399 db készült belőle 1943-ig. A német pilótáknak meg volt hagyva, hogy orosz géppel ne keveredjenek harcba 3-4000 m alatt, ami nagy előny volt a szovjeteknek a keleti font kis és közepes magasságaiban. Végül a szövetséges országok kapták meg.

Fegyverzet

Rendelkezik egy 20 mm-es ShVAK gépágyúval mereven az orrba építve 120 db lőszerrel, és 2 db 12,5 mm-es Berezin nehézgéppuskával 400 db lőszerrel. Én egy kicsit rosszul fogadtam ezt a felszerelést, mivel az orosz gépek előtt az angolokkal/amerikaiakkal játszottam és hozzászoktam ahhoz a tetemes mennyiségű .303(7,62 mm)/ .50 cal(12,5 mm) lőszerhez. Viszont nem sokkal később rájöttem, hogy ez a felszerelés nagyon is oda tud verni. Lőszereknek a 12,5 mm-esbe földi célpontok elleni hevedereket használok, mivel azok azonnal szétszaggatnak mindent. A 20 mm-esbe Airtarget kerül. Ezzel a kombinációval szinte verhetetlen 3.0-ban. Hátrány sajnos, hogy kevés a lőszer, viszont jól beosztva 4 gép ellen elégnek kell hogy legyen. A 20 mm-es hamarabb fogy ki, így mikor már csak 12,5 mm-es marad, akkor inkább megyek leszállni. A fegyverösszetartást és 300 m-re állítottam, és mivel az orrban van a fegyverzet, így nagyon könnyű vele célozni. Ezen felül a gépre fel lehet rakni 2 db 50 kg-os bombát, ami igazából semmire sem elég, szóval többet nem is beszélek róla. A másik a rakéta ami aztán... Ez a rakéta valami ferge -most figyelj- teges. 6 db 2-essével indítható RS-82, hivatalosan földi célok elleni rakéta, viszont simán jó Air-Air feladatokra (aki nem tudja pontosan mit is jelen: az első tag azt jelenti, honnan indítják, a második azt, mire lövik, Levegő-Levegő). Azt első rakétával lelőtt repülőimet ezzel a géppel szedtem le (mindjárt 1 vadászt és 1 bombázót). A nagy előnye, hogy pontos. Jól alkalmazható tankok ellen, nem kell a csodára váni, és célozni is könnyű vele, mivel viszonylag egyenesen repül.

Motor, mozgékonyság

Egy 1050 LE-s (783 kW) Klimov M-105P típusú, 12 hengeres V-motor gondoskodik arról, hogy menjen a gép. A legelső, ami szembe fog tűnni, hogy nem lehet WEP-elni. Ez ne riasszon el senkit, felszállás után, a megfelelő szögbe beállítva a Holdig elemelkedik, és gyorsul is. Az utazó sebesség 500 km/h felett mozog, ami az össze többi rivális felett van. A gép majd 22 mp alatt fordul alapból, ami nem éppen pozitív, erre ne építsünk, mivel hamar agyvérzés lesz a vége. Másrészt a WEP hiánya néha érződik, viszont legalább nem melegszik. Ez a gép BnZ-re jó egyedül. Felszállni nagyon gyorsan lehet vele, 150-200 km/h között már fel lehet emelni a gépet, amit nagyon gyorsan el tud érni.

Játékstílus

BnZ, mint már közöltem. Nagyon gyors, sokszor aggódok, hogy 500+ km/h-ról kezdem a támadást, de nem szakadós gép, mivel rendelkezik fém borítással. A kevés lőszer miatt ne kezdjük hosszú csatákat, mivel hamar elfogy. A páncélja van valamennyi, viszont annyira kevés, hogy találat után sérülhet a pilóta. Érdemes falkába menni, mert a túlerő az akkor is túlerő marad...

Előnyök és hátrányok
 

Előnyök:
 
- erős motor, ami 500km/h környéki utazó sebességet biztosít
- BnZ-hez tökéletes tanulni, így a Fowke-Wulf-nál nem kell tanulni a művelet lényegét
- RS-82 Air-Air missile system
- orrban elhelyezkedő fegyverek, amik nagyon nyomják az ipart
- a WEP hiánya miatt nem melegszik
- марс марс атака!!
 
Hátrány:
 
- oda kell figyelni a zuhanásnál, mert eleve nagy sebességről indul a támadás
- a bombák csak poénból vannak
- a WEP néha gyakran hiányzik
- nem jó fordulni
- fukarkodni kell a lőszerrel
- a német ellenfelek könnyen legyőzhetik, ha nem figyelünk
 

Ajánlás
 

Ez itt a vicc kategória. Mivel nagyon alacsony BR-ben van, ezért ezt a gépet mindenki ki fogja fejleszteni, aki elkezdte az orosz ágat. Egyébként egy nagyon jó gép, ami könnyen tudja feldobni az ember napját.

 


A fenti elemzést köszönjük szépen Kenéz Viktor játékos társunknak! Csak így tovább!FELHÍVÁS

Kedves játékosok!

Továbbra is kérünk minden kedves tapasztalt játékost, hogy amennyiben affinitást érez tapasztalat megosztásban, akkor küldjetek be bátran játékbeli repülőgép és harckocsi-harcjármű (normál és prémium is) Elemzéseket a kapcsolat [kukac] warthunder.hu email címre.

A lényeg, hogy a felépítése az Elemzésnek kövesse a lentebb láthatóakat, hogy legyen összehasonlítási alap. A szerzőket persze fel fogom tüntetni (vagy kérésre nem) nicknévvel vagy facebook linkel.

FELHÍVÁS
Eddigi elemzések: