[Segítség] Légi csaták, Domination játékmód 1. rész

Kedves játékosok!

Hadd mutassam be új cikkírónkat, aki a következőekben hasznos tanácsokkal próbálja ellátni a kezdő War Thunder játékosokat.


Üdv mindenkinek! Budai Ádám vagyok a War Thunder világában Lord_Bombwell néven. 2013-ban csatlakoztam a játékhoz. A Repülés már gyermek korom óta mozgatta a fantáziámat mivel a testvéreim a katonai repülésben dolgoznak. Olvassátok írásaim olyan szeretettel, ahogy én írom Nektek. Remélem hasznos lesz számotokra és talán új információkkal gazdagodtok. A sorozat több részes lesz természetesen.


Légi csaták, Domination játékmód (Arcade, Árkád)

A játékmód lényege

Térképtől függően egy, két, vagy három repülőtérrel találkozhatnak a játékosok, melyeket a talaj érintésével kell elfoglalni. Leginkább átstartolással (leszállás és a foglalás után azonnal emelkedés) érdemes próbálkozni, de ha kifejezetten jól képzett lövészeink ülnek a bombázóban, akár a földön is maradhatunk. Ha vadásszal indulunk neki a csatának, mindenképp újra a levegőbe kell emelkedni! Érdemes gyakorolni a leszállást teszt vezetés (test drive) módban. A féklapok (airbrake, alap billentyűje H) kieresztése segít lassítani, de ez sajnos csak kevés modellen elérhető. Felszálláskor ezeket azonnal be kell húzni! Áramlásrontó lapok (flaps, alap billentyűje F) a legtöbb modellen (kivéve néhány kétfedelű gépet) vannak, ezek szerepe a lassítás mellett az, hogy a gépet alacsony sebességnél (kilebegtetés) is a levegőben tartsák. A kívántnál nagyobb sebességen azonban akadályozzák a földet érést, ugyanis a földfelszín hatás miatt ilyenkor nem tudjuk lenyomni a gépet. Nagy sebességnél ezért ezek használatát érdemes kerülni!

A csata kezdete

Több reptér esetében mindkét csapat kiinduló pontjához van közelebb eső kifutópálya, egyetlen reptér esetében a kiinduló pontok egyenlő távolságra helyezkednek el a zónától. Fontos dolog, hogy a játékosok igyekeznek minél hamarabb zónát foglalni, ezért ha később érünk a zónához, nem érdemes a foglalással próbálkozni. Ilyenkor inkább zavarjuk az ellenfelet vagy ami még jobb, támadjuk az ellenséges földi egységeket. (nagyon fontos)

Földi egységek

Zónafoglalásra a földi egységek is képesek, ezek a csata elejétől fogva a repterek felé tartanak. Érdemes minél hamarabb kiiktatni őket, mert ha egyszer odaérnek, a játékosok nem tudják elfoglalni a zónát. A saját egységeket épp ezért ilyenkor védeni kell, az ellenségeseket kiiktatni, máskülönben leszálláskor kellemetlen „meglepetés” érhet minket. (Példa a videon)

Ha mindkét csapat földi egységei elérték az adott repteret, a nagyobb létszámú alakulat megkezdi a foglalást. Ilyenkor, ha az állás nem nekünk kedvez, ki kell iktatni az ellenséges egységeket, így amint az utolsót is kilőttük, a sajátjaink rögtön elkezdik visszafoglalni a zónát.

 

Repülőgépek kiválasztása

Ezek miatt célszerű, hogy magasabb battle ratingnél, ahol a könnyű páncélzatú járművek mellett a tankok is megjelennek, nemzetenként eltervezzük a gépek elosztását. Mivel sorsoláskor még nem tudjuk, melyik játékmódba kerülünk, igyekezzünk elkerülni, hogy kizárólag csak vadászgépeket használjunk! A vadászbombázók a legalkalmasabbak ebben a játékmódban, de a Ground strike küldetésekben is hasznosak (persze, ha nyerni szeretnénk, és nem csak az ellenséges gépekre utazunk). Frontbombázókat is bevethetünk, de a nehezebb manőverezhetőség miatt ezek nagyobb veszélyben lesznek a repterek környékén. A lövészek tapasztalati pontjai sokat számítanak! Meglepő ugyan, de ha a lövészek kiképzése megfelelő, a közepes- és nehézbombázók is jó szolgálatot tehetnek. Ne sajnáljuk az ezüstöt az alap (Basic) tanúsítványra! A fegyver összetartást a bombázóknál állítsuk 800-ra! Továbbá a buli a kedvéért, ha a bombázóval elfoglaltad a repteret, fékezz állóra, és próbáld ki, hogy átveszed a lövészek helyét (alapgombja a nézet váltás – V), és megpróbálod leszedni a feléd közeledőket. Azok a játék által vezérelt lövészek, akik nem a te irányodba néznek, továbbra is automatikusan tüzet nyitnak az ellenségre, míg te magad arra nem nézel. Ez nem bevett taktika, de a móka kedvéért egy halált talán megér ;)

 

Folytatása következik…

 

Forrás: Lord_Bombwell PGFritz