[Segítség] Század csata / Squadron battle

Kedves játékosok!

Folytatódik a [Segítség] rovat a Század csata / Squadron battle (magyar WT szlengben CW) bemutatásával.Mi is az a Század csata / squadron battle? 

Biztosan néztétek már a kiválasztható játékmódoknál, hogy nem csak árkád, reál, szimulátor, custom vagy éppen ostrom mód van, hanem estefelé megjelenik két új is: a squadron arcade és a squadron realistic events. Itt klánok küzdenek más klánokkal a dicsőségért, földért és asszonyokért ????. Röviden, leegyszerűsítve a pontszerzés: ha nyer a csapat, akkor kapják a pontokat, ha veszítenek, akkor lejönnek a pontok. Ezen pontok tagonként eltérőek, a lényeg, hogy az első 20 legnagyobb ponttal rendelkező tag adja az összpontokba a legtöbbet, és kapja a jobb jutalmat, ha sikerül elérniük a legjobb 20-at.

Mi ezeknél a lényeg? 

Tulajdonképpen ezt nevezném a csapatjáték csúcsának (egyelőre - a szerk.) itt a játékon belül (habár a WW mód még jobban annak tűnik, de addig még sok víz lefolyik a Dunán). 8 klántaggal tudtok bemenni és egy másik klán 8 tagja ellen mentek.  A taktika rajtatok múlik. 

Alapszabályok:

  • RB azaz reál század 8 játékos mindenkinél maximum 1 spawn,maximum 4 repülő. A csata ott eldől ha van 4 jó reál repülősöd, ellenséges repülőt levesz, utána rakétával az ellenség 4 földi egysége és kész is. (papíron egyszerűen hangzik - a szerk.)

    Ajánlott harckocsik, repülők a század csatához.: reál repülői Spitfire mk22-mk24 a favorit, tankban a Panther II , IS-6, T29.

  • AB azaz árkád na ez egy kicsit bonyolultabb és összetettebb,.: minden játékos 5 spawn, 2 repülő + 3 földi egység,lehettek akár 8-n is a levegőben,itt keményen játszik a taktika,melyik klán hogy kezd,minden klánnak megvan a maga fegyvere.sokan azt hiszik öldöklés,hát elárulom nem az,és kegyetlen tud lenni mikor a fejed felett darazsakként repkednek a repcsik.

    Na itt már ez is összetettebb.: mind a 4 nemzet. IV-s rangú repülői és tankjai előfordulnak.

    Kimelnék pár repülőt és tankot.: németnél a Bf 109/G2 trop szinte minden csatában van, ugyanígy a Dornier-ek bombázó váltzatai, Amcsinál a Bearcat a menő, nem véletlen miért. Tankoknál .: IS-6, T-44-100, Panther II, Tiger II B/H, T29 a favorit.

 

Mi célból játsszák ezt a módot? 


Alapvetően itt nálunk, magyar klánoknál még soha senki sem végzett a legjobb 20-ban, de volt olyan, aki megjárta a szezonban a top20-at és egészen a top10-be menetelt ( THN ), de sajnos a szezon végéig nem sikerült tartani a helyet. Egy szezon 2 hónapot jelent (6 szezon van egy évben - a szerk.). A 10.-20. hely, 5.-10. hely, 4.-5. hely, a 3., 2., 1. külön jutalmakat kap, amik aztán a tagok között lesznek szétosztva. De a legfőbb dolog az az szerintem (ha megengedtek egy személyes megjegyzést), hogy az országod közössége felmutathat a klánra, hogy igen, volt már MAGYAR klán a top20-ban. 
Másik dolog amiért sokan játsszák itt, sőt a legtöbb magyar klán ezért játszotta a cw-t, mert felkészít a WW módra. Mindenki eldöntheti majd a világháború mód beköszöntével, hogy kinek hogyan sikerült ezek alapján felkészülnie. 

 

Köszönöm a bemutatást a HUA csapatának és Tamás Németh-nek a BALTA századtól.A [Segítség] rovat további cikkei:

 -FELHÍVÁS-

Amennyiben ötleted van vagy fontos közölni valód tapasztalataidról a War Thunder Magyar Közösség részére, segítve ezzel játékostársaid:

NE HABOZZ!

Oszd meg velünk és küld el a cikkedet a kapcsolat@warthunder.hu email címre vagy a Facebook csoportunkban küldj nekem üzenetet. Ha jó a cikked (miért ne lenne az) hamarosan megjelentetem.

Köszönöm ezúton is eddigi cikkiróinknak a segítséget!

-FELHÍVÁS-