[Segítség] War Thunder tippek

Kedves játékosok!

Hadd mutassam be új cikkírónkat, MorbusHungaricus-t, aki a következőekben szintén hasznos tanácsokkal próbálja ellátni a kezdő és nem kezdő War Thunder játékosokat.


MorbusHungaricus néven röpködök, immár több, mint 3 éve, gyakorlatilag csak ’arcade mode’-ban. A havi összesítésben rendszeresen benne vagyok az első 150-ben a dobogós helyezéseket illetően. Eleinte én is beleestem a „minél előbb szerezzünk magasabb szintű gépet”, de hamar megtanultam, hogy tök fölösleges. Kis türelemmel sokkal inkább kifize
tődő, ha egy-egy tieren belül fejlesztünk. Célszerű kiegyensúlyozott összetételt választani, azaz legyen vadászgép, legyen attacker és legyen bombázó is.

Nekem tierenként kb. 6 gépem van, abból legalább 3 vadász és egy vagy két bombázó. A gépek összeválogatásánál figyelni kell, hogy közel hasonló BR-ű gépeket szedjünk össze, mert pl. egy  4.3-as  FW-190 A4 beválogatása a tier 2-be rögtön azt eredményezi, hogy 3-as szintű gépek tömkelegével találja szembe az ember magát.

A vadászokra is érdemes kifejleszteni a bombákat, pl. a tier 3-ban az amerikai gépeknél a P-47-esek két 500 és egy 1000 fontos bombája kiegészítve 10 rakétával jó nagy pusztítást tud okozni a földi egységekben, bár ilyenkor a manőverezhtőségük, ami bombateher nélkül sem túl fényes, tovább romlik.

Törekszem arra, hogy minden gépemen minden fejlesztési sor teljes legyen, addig nem is cserélek gépet, amíg mindent meg nem szereztem.Ehhez viszont türelem és sok-sok játékóra kell. (Vagy arany sas, amit időnként érdemes felhasználni valamelyik fontos alkatrész fejlesztésének gyorsítására.)

Fontos leszögezni, hogy bár repülős játékról van szó, a földi egységek irtása nagyon jól fizet. Főleg a tankok és bunkerek hoznak jól a konyhára. A tankok ellen pontos célzással már egy 60 kilós bomba is jó lehet, de a bunkerek (pillbox) ellen az 500 kilós a biztos. A light pillbox ellen a 250 kilós is megteszi. Egy 500-1000 kilós bomba a bunkert fedező légvédelmi és tüzérségi üteget is szétkapja, így pillanatok alatt  lehet  10-12-es  multikillt összehozni, ami pontok terén elég szépen fizet. 8-10 komoly földi egység és 2-5 repülő lelövése általában garancia a dobogós helyezésre. A pontos célzás általában azt jelenti, hogy csak álló célpont ellen jó, ha vörösre vált a célkereszt, közepes-és nehéz tankok ellen kicsit elé kell pakolni. Könnyű tankok, teherautók és légvedelmi járművek esetén viszont nincs szükség a pontos célzásra egy nagy hatóerejű (500-1000 kilós/fontos) bombával, ilyenkor tömegesen pusztulnak. Kisebb bombákkal viszont itt is jó, ha pontos a célzás. A bázisok bombázása, főleg az első két tierben elég sziszifuszi meló, szerintem  gyorsabb  munka  a földi célpontok kiiktatása.

Sokáig nem nagyon törődtem a személyzet (crew) fejlesztésével, de megtanultam a leckét. Vadászgépeknél a pilot és logistical services fejlesztés nagyon fontos. Külön kiemelném a logistical services menüpontban a reload speed opciót. Nem  mindegy,  hogy  egy  percet  vagy csak pár 10 másodpercet kell várni. Ez a géppuskák és a bombateher utántöltésnél is előnyös. Szintén célszerű a ’Qualification’menüpontban minél előbb elérni az expert fokozatot, mivel ez szintén bizonyos plusszal megdobja a tulajdonságokat. A pilótáknál a  G-tolerance és a Vitality emelése a fontos, bombázóknál viszont a kellő számú tapasztalt lövész és a célzási készségek (accuracy, precision) fontosak. (Engem is hullára tud idegesíteni, ha egy bombázó farok/torony lövésze sitty-sutty szétkap, mint Floki a lábtörlőt, viszont kéjesen vigyorgok, ha én szedek le egy vadászt) Ha az ember bombázóra vadászik, célszerű, ha nem hátulról próbáljuk leszedni. Sokkal hatékonyabb szemből alulról támadni, de jó oldalról és felülről is.

További jó tanács, hogy a gépek válogatásánál igyekezzünk a nagyobb űrméretű és több lőszerrel felszerelt  gépeket  fejleszteni,  időnként  baromi  bosszantó,  ha  2-3  tár  is  kell  pl.  egy  7,62-es géppuskából. (Én ezeket csak borsszórónak hívom) Bár az is tény, hogy 8 db 7,7 es kaliber 1200 lőszerrel tud úgy működni, mint egy fűrész. Amit nagyon ki kell tapasztalni, az a gépek emelkedési képessége és fordulékonysága. A japán gépeket sokan lenézik, de ilyen szempontból a 2-es és 3-as tierben nagyon jó kis gépek vannak, bár vigyázni kell rájuk, mert elég sérülékenyek.

Folytatása következik...

 

Forrás: MorbusHungaricus PGFritz