Játékmódok

Ez a cikk egy rövid ismertetővel szolgálhat a friss játékosok számára, de remélem mindenki számára hasznosnak bizonyul a sikeres légi bevetésekhez. Vágjunk is bele! Miután legyűrtük a "training" módot egy kisebb betekintést nyerhetünk a játék által nyújtott lehetőségeinkbe. Mellékesen szeretném megjegyezni, hogy a tréninget mindenki számára érdemes lepörgetni mivel a játék némi xp-vel és „golden eagle”-el jutalmazza, amivel extra tartalmakat oldhatunk ki és ilyen „golden eagle” fizető eszközhöz a későbbiekben csak „real money” (valódi pénz)-ért juthatunk hozzá.

A játékban a fejlődéshez szükséges xp-t és „silver liont” (játékbeli fizető eszköz) többféleképpen is megszerezhetjük.

Mik is ezek?

Első a mission/dinamyc campaigns (küldetések) amiben megadott feladatokat végezhetünk el barátokkal vagy magányos farkas stílusban a gép által irányított ellenfelek ellen. Ilyen például egy bombázó kísérése vagy földi célpontok likvidálása, de a lista igen csak hosszú.

A második mód az arcade battle (egyszerű csata) ahol a számunkra szimpatikus nemzet oldalán harcolhatunk más játékosok ellen. Jelen pillanatban ez a legkedveltebb és legtöbbek által használt opció. Itt domination, air domination és ground attack győzelmi feltételekkel találkozhatunk. Sorrendben haladva a következő a feladatunk a siker eléréséhez. Minél tovább birtokolni a kifutókat, minél tovább uralni a légtér egy bizonyos részét és elpusztítani a földi célpontokat. Van még egy lehetőség, amivel a mi oldalunkra billenthetjük a csata vég kimenetelét ehhez pedig az ellenség összes gépének lelövése szükséges.

A harmadik egy úgynevezett realistic battle, ahol megtörtént csaták színhelyein fordulhatunk meg, de némiképp más formában, mint az előbb említett játékmódban, itt ugyanis csak egy repülőgépet van módunk irányítani, és ha az a gépünk megsemmisül nincs lehetőségünk a folytatásra. A játék, a realistic battle-ben az arcade battle segítségeit igen komoly szinten redukálja, nincs célzás segítő karika a pontos tüzeléshez és nem töltődnek vissza a levegőben a lőszerek, a bombák és az üzemanyag is véges. Ezek feltöltéséhez a leszálló pályát kell igénybe vennünk így hát fontos odafigyelnünk mire is szórjuk ki az ólmot vagy robbanó alkalmatosságokat. Ez a valamivel tapasztaltabb játékosok számára lesz kecsegtető, hiszen fokozott odafigyelést igényel, de cserében több xp-t és liont szerezhetünk.

Az utolsó választható lehetőségünk a simulator battle, ahol a szimulator játékstílus kedvelői fogják otthon érezni magukat. Itt mindent a játékosnak magának kell irányítani és csakis belső nézetből irányíthatjuk madárkáinkat. Erősen javasolt joystik használata a teljes játékélmény eléréséhez. Cserébe a rengeteg nehezítésért szinte valóságos légi ütközeteknek lehetünk részesei.

Hasznos
-
Nem hasznos
Tőle Kazuya