Tűzerő összpontosítása

Fegyver táv:

A fegyverzeted távolságának átállításával módosítod a géped fegyvereinek viselkedését. Az általad beállítót távolság mértéke azt jelzi,hogy a fegyvereid lövedéke milyen távolságon keresztezik egymást ezzel is növelve az okozott sérülés mértékét. Mivel így azon a távolságon mondhatni egy pontba éri találat a másik gépet. Amennyiben nem állítasz be értéket hanem a no opción hagyod akkor a lövedékek párhuzamosan fognak egymás mellet szállni egyáltalán nem fognak összetartani. Mindez jól láthatóan tesztelhető egy test flight (próba repülés) keretein belül. Ez a beállítás inkább az olyan vadász gépeknél fontos ahol a fegyverek a szárnyba vannak beépítve. Ezt a saját játék stílusodhoz érdemes beállítani még pedig arra a távra ahol a leggyakrabban kezdesz el lőni az ellenfélre.

Pár érdekesség ezzel kapcsolatban:

  • A vadász gépeknek érdemes ezt az értéket 100-300 m közé állítani ezzel is növelve a kritikus találat esélyét, ahelyett hogy több helyen karcoljuk csak meg az ellenséges gépet.

  • Azonban az olyan vadász gépeknél aminek nagy tűz ereje van pl: BF 109 g-6 változat érdemesebb nagyobb távra állítani mivel a gép fegyverzete nagyon is erős. Így a nagyobb szórás miatt nagyobb az esély, hogy betaláljunk és szép kis kárt okozzunk akár pár találattal is.

  • A zuhanó bombázók mint pl:il-2 vagy a híres Stuka (Ju-87) gépeken érdemesebb 800 m-re vagy no-ra rakni az összetartást,ezzel biztosítva hogy nagyobb távról is pontosan lőhetnek a földi állásokra mint pl: légvédelmi üteg.

  • Az olyan vadász gépeknél amelyekkel inkább bombázókra megyünk és nagyobb távról kezdjük el lőni őket ezzel is nehezítve a bombázót védő tüzéreknek a dolgát, érdemes itt is 800 m-re állítani ezt a távot. Annak érdekében,hogy még ilyen messziről is összpontosítva legyen a tűzerőnk.

Összességében érdemesebb mindig nagyobb távra állítani az összetartást mint amilyen távra lövünk. Had magyarázzam meg egy példán keresztül. Tegyük fel ,hogy 300 m távolságon tüzet nyitsz egy vadász gépre, és a gépeden a fegyverzeted 6 m távolságra van egymástól,és a te 100 m-re állítottad az összetartást ez azt eredményezi, hogy 300 m-en 24 m lesz a távolság a lövedékeid között. Ennek elkerülése érdekében,ha 500 m-re állítod akkor csak 2.4 m lesz köztük a távolság, ezzel is növelve a találat esélyét.

Egy kép mely szemlélteti az egyes beállításokat.

Függőleges célzás:

Ez a beállítás ha be van kapcsolva automatikusan kompenzálja a lövedék esését és nem nekünk kell. Bekapcsolva ez annyit jelent, hogy a lövedék az általunk beállított összetartási távolságba fog pontosan érkezni mivel meg emeli a fegyvereket mondhatni ívben fogunk lőni, bármilyen egyéb távra nekünk kell korrigálni az esést. Persze ha úgy döntünk nem használjuk ezt a beállítást akkor a fegyvereink a gépünkkel párhuzamosan fognak lőni,így mindenképp nekünk kell kompenzálni a lövedékek esését főleg távoli célpontokra való tüzeléskor.

A lenti kép segíti a megértést.

Hasznos
-
Nem hasznos
Tőle Kashimus