[Fejlesztés] Új korszak a War Thunderben: korai részletek

Kedves játékosok!

Alábbiakban a fejlesztők részéről ismerhettek meg pár gondolatot a következő frissítésekkel kapcsolatban!


 


"Számunkra a War Thunder kicsit olyan, mintha a 20. századi harci járművek lőtere lenne. Lehetőséget ad az egyes nemzetek különböző típusú járműveinek ugyanazon csatában való megjelenésére, azok jellemzőinek és karakterisztikáinak tanulmányozására mindaddig, míg többé-kevésbé pontosan lemodellezésre nem kerülnek, illetve könnyű és kényelmes irányítást kölcsönözve nekik, azok érdekessé tételére a játékmenet szempontjából. A háború utáni MBT-k megfelelnek a kritériumoknak.

Ezek a harckocsik nagyon érdekesek a játékmenet szempontjából - jó mozgékonyság, erős páncézat egy keskeny ívből, mely azt jelenti, hogy ha megfelelően pozicionálod a harckocsid, szinte sérthetetlenné válsz. Ha magad mögé engeded az ellenséged, szinte biztos, hogy halálra vagy ítélve. A modern harckocsik oldalpáncélzatát talán képes átütni a T-55 vagy az M47 páncétörő lőszere még 2 kilométernél nagyobb távolságokról is, ám a harckocsik frontján található erős páncélzat képes elbánni akár 1000-1200 mm-es átütőképességű lőszerekkel is.

Majdnem az összes háború utáni MBT rendelkezett lövegstabilizátorral, ami lehetővé tette számukra a mozgás közbeni tüzelést és emellett még javítja a játékbeli dinamikájukat is. A füstfüggönyök második esélyt adhatnak a hibát vétő játékosok számára. Ezek a rendszerek már bevezetésre kerültek minden nemzet számára.

A játékban már találhatók háború utáni szárazföldi járművek, még néhány jármű a '80-as évekből is (pl. a japán Type 87 légvédelmi jármű), és ezáltal olyan 5. rangú járművek, melyek között akár 30-40 évnyi eltérés is van. Azonban a háború utáni járművek bevezetése és külön rangokba való felosztása a legmagasabb rangú gépek fejlesztését logikusabbá és balanszoltabbá teszi. A játékosok nézőpontjából ezért bölcs dolog nem csak 1-2 harckocsihoz ragaszkodni, hanem használni az összeset, melyek megfelelnek az érdekes játékmenet feltételeinek.

A terveink

 • Új rangot tervezünk bevezetni a szárazföldi erők fejlesztési fáihoz - a 6. rangot. Az MBT-k második generációját képviselő járművekkel fogunk kezdeni, mint például a szovjet T-64, az amerikai MBT-70 stb.
 • Fokozatosan, frissítésről frissítésre újabb érdekes, háború utáni gépeket (nem csak MBT-ket) fogunk hozzáadni minden elérhető nemzetekhez.
 • A játék gazdasági része eredetileg nem 6 ranghoz készült, ezért a jövőben lehet néhány apró változás a fejlesztéssel kapcsolatban. Nem lesz olyan drasztikus növelés a fejlesztési pont és ezüst oroszlán követelményekben, mint amilyen van például a 4. és 5. rang között. A követelmények nem fognak nagyban eltérni a jelenleg 5. rangban látottaktól. Ráadásul, ha már elegendő 6. rangú járművel rendelkezünk majd, tervezzük az 5. szintű járművek kifejlesztéséhez és megvásárláshoz szükséges követelmények csökkentését és valószínűleg a kisebb rangokban is lesznek ilyen jellegű változások, így a legfelső rang eléréséhez szükséges idő ugyanannyi marad, mint amennyi az új rang bevezetése előtt volt."

Kérdések és válaszok

Lesz-e Abrams/T-90/Leo 2 stb.?

 • Nem zárunk ki egyetlen modern harckocsit sem addig a pontig, míg azokat megfelelő részletességgel el lehet készíteni. Természetesen ez függ a harci képességüktől is.

 

Lesznek-e irányzó-hőkamerák/éjjellátó készülékek?

 • Először elkészítünk néhány prototípust és leteszteljük őket éjszakai csatákban. Döntést csak ez után hozunk.

 

Tervben van-e a helikopterek hozzáadása, mint ahogy korábban az április bolondja eseményen volt?

 • Igen, lehetséges, hogy a 6. rangú légierőt az érdekes játékmenetű helikopterek fogják képviselni a vegyes csatákban. Végleges válasz vagy lista a járművekről egyelőre nincsen, ugyanis még nem futtattuk le az összes szükséges belső tesztet.

 

Tervben van-e a modernt katonai repülők bevezetése?

 • A harckocsikkal ellentétben a modern légi harc még keményebbé és kevésbé látványossá vált, valamint nem tükrözi a pilóta szakértelmét annyira, mint a korábbi légi harcok. Ez már nyilvánvalóvá vált a kezdetek óta a War Thunderben lévő koreai háborús sugárhajtóműves repülőgépekkel. De van egy dolog, ami a harci taktikákat kifejezetten erősen befolyásolja - az önirányított rakéták, melyek nem igényelnek külső irányítást a kilövés után és bár az ilyen harc talán érdekes lehet a játékmenet nézőpontján kívül, 100%-ban a műszerfallal való foglalkozást jelentené. Ezért kifejezetten nehéz a modern légi harcokat egyszerre érdekessé, érthetővé és realisztikussá tenni (ha egyáltalán lehetséges). Ennek következményeképpen a War Thunder légi és szárazföldi részlegei olyan járművekből fognak állni, melyek között nagy időbeli eltérések lesznek. Azonban először belső teszteket tervezünk futtatni a vietnámi korszak sugárhajtóműves repülőgépeivel, melyeken elsőként használták az önirányított rakétákat. A rakétakilövésnek megannyi korlátozása volt (maximális és minimális távolság, dőlésszög stb.) és manőverezőképességük nem volt olyan jó, mint a modern rakétáké. Ezért ugyan csak egy bizonyos fokú óvatosság mellett, de talán azt mondhatjuk, hogy a repülőgépek ezen korszaka egyszer talán megtalálja útját a War Thunderbe.

 

Tervben van-e a harci minősítések (BR) megváltoztatása a 6. rang bevezetése után?

 • Igen, nagy valószínűséggel néhány 5. rangú harckocsi, például az irányított rakétával rendelkező járművek új harci minősítést kapnak majd, illetve néhány, már a játékban lévő harckocsi a 6. rangba kerül felhelyezésre. Mindez nem az 1.71-es frissítés bevezetésének napján fog megtörténni, hanem az elegendő statisztikai adat gyűjtéséhez szükséges idő elteltével.

 

Számíthatunk néhány új dolog (mint a reaktív páncélzat) bevezetésére a már meglévő járművek esetében?

 • Az ilyen jellegű védelem bevezetése - mind a passzív (T-62M), mind a reaktív páncélzat - megnöveli a harckocsi hatékonyságát és ezáltal befolyásolja az egyensúlyt/balanszt, ezért az ilyen jellegű modifikációk bevezetése egyensúlybeli nézőpontból fog történni, és természetesen ennek megfelelően megnövelésre kerül a harci minősítés is.

 

Számíthatunk 5. rangú prémium járművekre, mivel többé már nem ez lesz a legfelső rang? Mi fog történni a 4. rangú járművek fejlesztési hatékonyságával, hogy fogja ez befolyásolni a 6. rangban való előrehaladást?

 • Az 5. rangú prémium járművek lehetségesek. A 4. rangú járművekkel 6. rangú járművek fejlesztése a megszokott szabályok szerint fog történni - „büntetéssel” jár a kettővel nagyobb rangú járművek fejlesztése.

 

Hogyan kerülnek majd bemutatásra az „Új korszak” járművei? A szokásos zárt bétatesztre sor fog kerülni?

 • Nem, az „Új korszak” járművei normális módon kerülnek bemutatásra és minden játékos számára elérhetők lesznek.

 

Más nemzetek is megkapják majd a 6. rangot?

 • Úgy tervezzük, hogy idővel minden nemzet rendelkezni fog 6. rangú szárazföldi járművekkel. Néhány esetben ez új járműveket jelent, néhány esetben pedig 5. rangból áthelyezett járműveket.

 


Az új páncélzat típusok bemutatása videó alá került magyar felirat! Érdemes újranézni :) (fogaskerék-Feliratok-Magyar) Enjoy! :)


 

Forrás: War Thunder Hivatalos Fórum PGFritz