[Fejlesztés] Krupp-Steyr Waffentrager - a halálos meglepetés

Kedves játékosok!

Mai naptól elkezdik (és én is) tálalni az 1.71 frissítés előzetes fejlesztéseit! A végleges persze még nem biztos. A főbb újdonságokat a jövő heti Gamescomra (08.22-26) tartogatják, szóval türelem!

Lássuk hát az első gépet!A Waffenträger koncepciót úgy tervezték meg, hogy a német tüzérségi fegyvereket és a páncélvadászokat egy járműtípusba ötvözze, amely a háború későbbi szakaszaiban értékes erőforrásokat mentesítene a csatatérről. Bár a koncepció tesztelésen ment keresztül, soha nem kapott igazi lehetőséget a harcra, így a War Thunder harcjárművei várakozással tekinthetnek a Waffenträger valódi küzdelmének mikéntjére a közelgő 1.71-es frissítésben.

Áttekintés

A Waffenträger projekt 1944 elején kezdődött és a szabványosított, következő generációs német tankok E-sorozatának része. (talán jön a többi E típus is?! - a szerk.) A Waffenträger (a fegyverhordozó) célja a német hadsereg által használt két fajta jármű egyesítése (önjáró tüzérségi eszközök és az önjáró páncélvadász). Ez az új járműtípus lenne egy mobil, enyhén páncélozott páncélvadász, amely maga is használhatja ágyúját vagy a körülményektől függően leszerelheti és átadhatja más egységeknek, amelyek tüzérségként fogják használni. Ezt a koncepciót a németek nagyon gyakorlatinak tartották, tekintve, hogy nem csak a két fegyvernemnek adta a német hadsereg a járművet, hanem a létfontosságú források megtakarításáért is, amelyeknek Németország a háború késői szakaszában nagy hiányt szenvedett . Majdnem minden híres német cég, amely katonai felszerelést vagy járművet gyártott megkapta a feladatot és ez 4 különböző Waffenträger tervet eredményezett.

A Krupp-Steyr Waffenträger, amely a modellhez illeszkedik, először 1944 elején készült el. A fejlesztés két részre oszlott; alváz és torony. A Steyr kifejlesztette az alvázat, míg a Krupp a torony és az ágyú fejlesztésére koncentrált. A költségek és a szükséges erőforrások minimális szinten tartása érdekében a Steyr úgy döntött, hogy Waffenträger alvázát meglévő RSO tüzérségi traktorán alapozza és újra felhasználja a lehető legtöbb részét. A Krupp viszont ugyanazt a 8,8 cm-es KwK 43 L / 71 ágyút használta fel, amellyel a Tigris II felszerelésre került, de új, forgatható forgómechanizmust kellett kialakítania a kompakt, nyílt tetejű kupola forgatásához. A meglévő alkatrészek és berendezések újrafelhasználását a Waffenträger fejlesztése során előtérbe helyezték azzal a céllal, hogy a legköltséghatékonyabb és erőforrás-megtakarítású harcjárművet megépítsék. Mindazonáltal a Steyr feladata volt négy járművet elkészíteni tesztelésre. Néhány késés után a Krupp-Steyr Waffenträger 1944 végén kezdte meg a teszteket. A Krupp-Steyr Waffenträger sorsát a tesztelés után nehéz kideríteni, de az egyértelmű, hogy ez a jármű soha nem hagyta el prototípus jelölést, egyetlen teszt jármű és egy fából készült "torony" készült.


A War Thunderben a Krupp-Steyr Waffenträger a német földi erők magasabb rangjába fog kerülni (szerintem IV. rangba - a szerk.). Ott lesz a német páncélvadász rajongóknak egy olyan járművel, amely elszakad a klasszikus páncélvadász tervétől, amelyek már a kezdetektől fogva a német ág részét képezik, miközben megtartotta azokat a tulajdonságokat, amelyek lehetővé teszik a tapasztalt tankosok számára, hogy otthon érezzék magukat az új Waffenträgerrel. A jól ismert hosszú csövű 8,8 cm-es KwK 43 L / 71 ágyúval felszerelve, melyeket a játékosok ismernek, szeretnek és / vagy félnek. A Waffenträger a legtöbb ellenféllel rövid úton végez majd a csatákban, még nagy távolságokon is, a  "nyolcvanyolcas" kiváló ballisztikai tulajdonságait figyelembe véve. A Waffenträger viszont fel van szerelve egy meglehetősen alkalmatlan motorral, amely csak 140 lóerőt képes kicsiholni magából, tehát a parancsnokoknak előre kell tervezniük taktikáikat és stratégiáikat, hogy a harcjárművük optimálisan érkezzen a csata sűrűjébe. A meredek emelkedőket és a távolsági mozgásokat kerülni kell, hiszen a Waffenträgerből nemcsak hiányzik a teljesítmény-súly arány, de a sebessége is csekély, hiszen max  35 km / h-t tud elérni.

Azonban, a Királytigristől eltérően, a Waffenträger nem agresszív ragadozó, éppen ellenkezőleg. A Waffenträger valóban akkor tündököl, amikor megfelelő csapdába csalja az ellenfelét, ahol a meglepetés elemei pótolják a jármű fizikai védelemének hiányát. Amint azt korábban említettem, a Waffenträger mobilitása szigorúan behatárolja, hogy milyen messzire viheti a parancsnoka a járművét, ezért előre kell gondolkodni. Találj magadnak egy - lehetőleg - magaslati lesállást, amely az ellenségeid kezében lévő csatatérre néz, és várd meg a zsákmányt, hogy az jöjjön el hozzád. Ha helyesen használjátok, akkor a Waffenträgerrel lebonyolított támadások gyorsan meghatározzák a csatározás kimenetelét még a mérkőzés korai szakaszában is. Azonban a helyesen végrehajtott támadást csak akkor lehet elérni, ha relatív közel vagy az ellenséghez (lőtávolságban), ezért ügyelj arra, hogy lépést tarts az elöl haladókkal (ne a spawn ponton gubassz), és ne maradj túlságosan a hátul.

 

A Waffenträger hamarosan megerõsíti a német földi erõk magasabb rangban harcoló csapatait a War Thunder közelgõ 1.71-es frissítésében!

Találkozunk a csatatéren!


 

 

Forrás: War Thunder Hivatalos Oldal PGFritz