[Fejlesztés] M60A1 RISE (P)

Kedves játékosok!

Folytatódik az 1.71 frissítés felvezetése az amerikai M60A1 RISE közepes harckocsival!Miután a 70-es évek modernizációs törekvései meghosszabbították az élettartamát, a továbbfejlesztett M60A1 (RISE) lett a végleges előkészítője az igazi amerikai MBT-nek (Main Battle Tank), amely helyet kap, mielőtt újabb, korszerűbb harckocsi kínálatok következnek. Az M60A1 (RISE) most a végső tesztelésen esik át, mielőtt várhatóan kiadásra kerül a War Thunder 1.71-es frissítésével!

Áttekintés

Az 1970-es évek közepén az M60A1 egy kisebb sorozata modernizációs törekvéseken ment keresztül, amelyek javították a jármű motor megbízhatóságát annak érdekében, hogy meghosszabbítsák élettartamát egészen addig, amíg egy új harci jármű nem áll készen arra, hogy felváltsa. A kijelölt M60A1 (RISE), a modernizált jármű az 1970-es évek végén került rendszerbe az amerikai hadseregben.

Csak néhány évvel később, az M60A1 (RISE) ismét fejlesztésre került további felszerelésekkel, hogy tovább javítsák képességeit. A továbbfejlesztett változatban passzív éjjellátó berendezést kapott a lövész, a parancsnok és a vezető. Rendszeresítésre kerültek APFSDS lőszerek, a füstgránátok és a füstgázelszívók, így az új verzió az M60A1 RISE (PASSIVE) nevet kapta. Ezt a verziót később az amerikai tengerészgyalogosok ERA páncélcsomagjaival látták el az 1980-as évek végén, hogy tovább erősítsék a jármű páncélvédelmét. Ezek a járművek a modern időkben különböző katonai konfliktusokban vettek részt, és még mindig számos országban állnak rendszerben a világ minden táján.

A War Thunderben az M60A1 lesz az első amerikai földi jármű, amely az amerikai földi erők kutatási fázisának új VI. rangjára lép, a fejlett ERA (Explosive Reactive Armor - Robbanó Reaktív Páncélzat) védelmi rendszerének köszönhetően. A hagyományos páncélzatokkal ellentétben az ERA különálló csomagokból (dobozkákból) áll, amelyek egyetlen egységet alkotnak és a jármű külső oldalához kapcsolódnak. Az ERA védelme egy komoly hátránnyal jár, az egyedi ERA-csomagok a feladatuknak köszönhetően csak egyszer használatos elemek a harckocsikon, mivel ha nagy sebességű lövedékkel érintkeznek, megsemmisülnek. Ez azt jelenti, hogy a játékosok magas kaliberű géppuskákat és repeszromboló lőszereket használhatnak az ERA-csomagok felrobbantására, ezzel a harckocsi azon részét sebezhetővé téve a következő találatoknak (lásd HEAT).

Az ERA csomagokat elsősorban a jármű elülső részére helyezik, amely a torony felső-, alsó- valamint az elülső részén van "elszórva". A torony mindkét oldalának nagyobb részét is az ERA csomagjai lefedik, ami további védelmet nyújt a legénység számára és a jármű vitathatatlanul legfontosabb modulja részére.

Azonban a test oldalát és hátulját egyáltalán nem fedezi az ERA védelem és ez megköveteli a parancsnokoktól, hogy jóval előre gondolják  a pozícionálásukat mielőtt harcba kezdtek volna, mivel ezeknek a részeknek a védtelenül felejtése megnöveli a lőszertároló sebezhetőségét. Mindazonáltal az ERA védelmi rendszerrel járó előnyök messze felülmúlják a hiányosságokat, így az M60A1 parancsnokai lehetőséget kapnak arra, hogy elviseljék a közvetlen találatot a harcok elején, míg az ellenfél valószínűleg már  fémhulladék lett. A meglévő M60A1 és az objektíven koncentrált harcok rajongói az M60A1 RISE (PASSIVE) modellt találhatják a tökéletes járműnek, hiszen az ERA csomagok növelik a túlélést, miközben megőrzik az M60A1 szabvány szerinti jó tulajdonságait, ami nevezetesen a jó tűzerő és a mobilitás.

Az M60A1 RISE (P) bevezetése a játékba számos előnyt hoz majd vele, hiszen a jármű nem csak a VI. rangba sorolt ​​járművek első csoportjába tartozik, hanem az első olyan jármű is, amely az ERA védelmet nyújtja . Ismerd meg az új és továbbfejlesztett M60A1 RISE (PASSIVE) -ot a közelgő 1.71-es frissítésben!

Találkozunk a csatatéren!


Az 1.71 frissítés megjelent cikkei:

 

 

Forrás: War Thunder Hivatalos Oldal PGFritz