[Fejlesztés] Válaszok a fejlesztőktől!

Kedves játékosok!

Tank.png Szárazföldi erők

   

Miért nem veszik figyelembe a bombák, rakéták és HE lőszerek robbanóhatásai a páncélzat dőlésszögét? A lökéshullám egy vastag levegőtömeg, és mint minden hullám, az áramvonalas vagy nagy szögben döntött dolgokon minimális ellenállással áramlanak át. Ezen hibából kifolyólag a bombák és rakéták alulról semmisítik meg a harckocsikat akár tőlük 10 méterről is, ami egyenesen képtelenség, ugyanis a lökéshullámnak egyszerűen csak át kéne haladni a harckocsi alatt.


- Komoly számítási kihívás a robbanásokat teljes mértékben leszimulálni úgy, hogy annak minden jellemzője figyelembe legyen véve, így egy egyszerűsített számítási módot alkalmazunk. Az 1.71-es frissítéstől kezdve a rakéták pusztító hatása a bombákéval megegyző módon, a robbanóanyag és a robbanófej tömegének figyelembevételével kerül kiszámításra, így hatékonyságuk jelentősen csökkent. A bombákkal kapcsolatban: egy harckocsi 10 méterről való megsemmisítéséhez legalább 500 kg-os bomba szükségeltetik.


   

Árkád harckocsicsatákban két ölés fejében lehetőség van behozni egy támadórepülőgépet, de a gomb megnyomásával egy zuhanóbombázó, vadászbombázó vagy akár egy nagy ágyúval felszerelt éjszakai vadász repülhető csatarepülő helyett. Miért van ez így? Megfelelőbb lenne csatarepülőt kapni, ugyanis a vadászoknak és bombázóknak kóülönleges tulajdonságaik vannak. Az hogy a vadászok és a nagy ágyúkkal felszerelt repülőgépek jól szerepelnek a realisztikus harckocsicsatákban még nem jelenti, hogy árkádban is hasonlóan jól fognak. Két ellenséges harckocsi megsemmisítése után kissé idegesítő egy hatalmas ágyúval szerelt éjszakai vadászt kapni egy csatarepülő helyett, ugyanis az éjszakai vadászok ágyúi nem képes a harckocsik megsemmisítésére.


- A nagyobb számú taktikák miatt. Figyelembe véve, hogy az 1.71-es frissítéstől kezdve pusztító hatásban a játék rakétái megfelelnek valódi életbeli másaiknak, a nagy kaliberű repülőgépágyúk több lehetőséget biztosítanak az ügyes játékosok számára, ugyanis pontosabbak és nagyobb átütőképességgel rendelkeznek.


   

Lesz japánnak az M46 Tigerhez hasonló prémium harckocsija – mint páldául az ST-A2B, ST-A3 vagy ST-A4?


- Van rá esély.


   

Sok szárazföldi jármű rendelkezett egy olyan rendszerrel, mely kétféle lövegforgatást és célzást tett lehetővé, gyorsat és lassút.  Ez leginkább a nagy távolságokra való tüzelés esetén a vertikális irányzás esetén fontos. Lesz-e ilyen rendszer a játékban?


- Már van. Az egérrel való célzás jóval egyszerűbb a valóságnál, mint a harckocsi valós berendezéseit használni.


   

Korábban, a repülőgépek termodinamikájának bevezetésével voltak ilyen tervek a szárazföldi járművekhez is. Tervben van még a motorok túlmelegedési lehetőségének, sérülésük esetén a fellépő problémák stb. bevezetése? Jó volna, ha valamilyen módon haszna lenne a már sebezhető hűtőrendszernek. Talán vannak már részletek ezzel kapcsolatban?


- Nem tudunk részletekkel szolgálni jelenleg, ám nem dobtuk el a terveket.
Aircraft.pngRepülőgépek

   

Lesz lehetőségük a D-szériás Mustangoknak 10 HVAR rakétát felszerelni?


- Lehetséges. A dokumentumok általában 6 függesztőhelyet említenek ezen rakéták számára a korai változatoknál, ám 10 lehetséges a későbbiek esetében.


   

Lesz Sabre és Griffon motorral szerelt Hawker Fury? Nem kerültek sorozatgyártásra, de tökéletesek lennének mint prémium járművek.


- Nincsenek terveink ezzel kapcsolatban, de készül egy másik érdekes és hasonló jármű.


   

Japán jelenlegi legjobb bombázója a G8N Renzan, mely 2,4 tonna bomba szállítására képes. A Keiun Kai-tól eltekintve Japán nem rendelkezik 5. rangú bombázókkal, valamint a Keiun Kai csak egy darab 800 kg-os bombát képes szállítani, mely jelentősen rontja a manőverhetőségét. A kérdés az, hogy fog-e érkezni olyan repülőgép, mely képes kiállni önmagáért és felvenni a harcot külföldi társaival, mint például G10N1 Fugaku?


- Mint nagyon sok japán prototípus, ez a repülőgép sem épült meg és sosem repült, így nagyon nehéz volna pontosan lemodellezni a játékban. Szóval nem, nincsenek terveink vele.


   

Tervben van az elpusztíthatatlan sátrak és egyéb építmények, illetve a fel- és leszállást nehezítő dolgok eltávolítása a kifutópályákról?


- Megpróbájuk kiterjeszteni a kifutókat ahol lehetséges.


 

 

Van esélye, hogy más nemzetek Bf 109 modelljei, például a spanyol HA-1109 vagy HA-1112 bekerül a játékba? Vagy a csehszlovák Avia S-199, mely Izraelben is szolgált?


- Még nincsenek terveink ezekkel a repülőgépekkel kapcsolatban. Mindenben rosszabbak mint az eredeti 109-esek, és csak ritka vagy eseményen megszerezhető járműként volna értelmük.
gunners.pngHaditengerészet

   

Vannak tervek a rombolóknál nagyobb hajók számára?


- Weboldalunkon az ilyenek dolgokról rendszeresen készítünk részletes magyarázattal ellátott közleményeket. Figyeljétek a híreket a weboldalon, még idén lesznek hírek ezzel kapcsolatban.