[Fejlesztés] XA-38 Grizzly

Kedves játékosok!

Az 1.71 frissítés újabb járműve kerül bemutatásra: XA-38 Grizzly!Az XA-38 Grizzly egy kísérleti amerikai támadó repülőgép volt, melynek célja az öregedő A-20 Havoc-k cseréje volt. Habár ígéretes terv volt, a háború későbbi szakaszaiban a prioritások megváltoztatása végül is megszüntette a projektet. Bár a Grizzlynek soha nem volt lehetősége arra, hogy élesben bizonyítson az ellenségnek a valódi harcban,  a War Thunder pilótáknak lesz alkalma erre a közelgő 1.71-es frissítésben!

Áttekintés

Az XA-38 Grizzly fejlesztése 1942 decemberében kezdődött, amikor az Egyesült Államok hadseregének légiereje a Beech Aircraft céggel szerződést kötött a Model 28 "Destroyer" két prototípusának felépítésére, mint az A-20 Havoc földi támogató repülőgép potenciális váltótípusa. Bár a Havoc a második világháború korai éveiben bizonyítottan megbízható és hatékony repülőgépnek bizonyult, problémát okozott, hogy később is hatékonyan fejleszthető legyen, jelezve, hogy készen áll a cserére. Így a Havoc fő tervezési koncepcióját követve a Beech Aircraft cég kifejlesztett egy gyors, kétmotoros, 75 mm-es ágyúval felfegyverzett repülőgépet, amely képes kemény célpontok, például tankok és beton erődítmények elpusztítására. Az első prototípus 1944 májusában repült először, kiváló teljesítményt mutatott. Valójában a Grizzly teljes mértékben képes volt túlszárnyalni bizonyos korabeli egymotoros repülőgépeket a két Wright R-3350 motor kiváló teljesítményének köszönhetően.

Az ígéretes első teszt eredmények ellenére a projekt sorsa komornak tűnt a motorok miatt - amelyeket az XA-38 használt - mivel a Wright R-3350-et kizárólag az új B-29 Superfortress-nek tartották fent. A sorozatgyártás így már lehetetlennek tünt és mivel nem állt rendelkezésre más összehasonlíthatóan nagy teljesítményű motor, az XA-38 Grizzly projektet röviddel ezután törölték. A projekt törlését követően egy prototípust selejteztek, míg a másik sorsa ismeretlen.


A War Thunderben az XA-38 Grizzly az amerikai légierő kutatási ágának közbenső soraiból származó csatatéren pusztítja el a földi célpontokat. (nagyon módos: II-III. rangú lesz - a szerk.) Az orra szerelt 75 mm-es T15E1 ágyú a PBJ-1H-hez rögzített 75 mm-es ágyúval összehasonlítható ballisztikus tulajdonságokkal rendelkezik. A páncéltörő lőszerének jó áthatoló ereje van, képes a legtöbb nehéz harkocsi páncéljainak átütésére. A PBJ-1H-vel ellentétben a Grizzly gyorsabb, kisebb és sokkal kevésbé nehézkes, így kiváló választás a közeli légi támogatáshoz a kombinált csatákban. Mivel azonban a 75 mm-es ágyú csak 20 lőszerre van korlátozva, a Grizzly különféle méretű bombákkal is felszerelhető.

Ha négy Wright R-3350 2,300 lóerős motor képes egy fényes alumínium óriást a felhők fölé repülni, akkor képzelheted mit tud fele annyi egy B-29-hez képest töredéknyi repülőgéppel. Az XA-38 Grizzly az egyik legerősebb hajtóművel van felszerelve, amellyel az amerikai mérnökök prototípusa képes elérni a legfeljebb 600 km / h (373 mph) sebességet alacsony és közepes magasságokban. Az ilyen nagy sebességek lehetővé teszik a Grizzlynek, hogy ne csak villámgyors rajtaütést végezzen ellenséges célokon, hanem gyorsan visszatérjen a baráti vonalakhoz is, ha a harctéri zóna feletti légtér túlságosan zsúfolt lesz. Ha egy ellenséges vadásznak sikerül felzárkózni vagy meglepni a Grizzly-ket, akkor a játékosok alkalmazhatják a második védelmi vonalat - a távvezérelt 12,7 mm-es tornyot, amelyet a lövész működtet. A tornyok kiválóan szabályozhatóak és a leggyakoribb támadási szögeket fedezik, így a repülőgép hátsó féltekén jól védett.

Az XA-38 Grizzly lelkesen várja a közelgő 1.71-es frissítést prémium repülőgépként (GE-ért), így végül megkapja a lehetőséget, hogy megmutassa, hogy valójában képes.

Találkozunk a csatatéren!


Az 1.71 frissítés megjelent cikkei:

 

 

 

Forrás: War Thunder Hivatalos Oldal PGFritz