[Század hírek] Század csaták (07.24)

Kedves játékosok!

Alábbiakban látható a War Thunder magyar századainak Század csata aktivitása. Kis statisztika. Az összeállítást köszönöm a HUA - Hungarian United Army, War Thunder Közösségi Csoport  játékosainak!


Az összesítés lényege, hogy megpróbáltuk kiválogatni azokat a klánokat, amelyek, ha csak egy keveset is, de hozzátettek a magyar közösség közös pontjaihoz. A két első helyre a mostani 1. helyezetteket raktuk ki (MOLOT, PVVD), csak hogy lássuk a felső határokat is, ami persze kitolódik az augusztusi szezon zárásig. Az SQ (squadron battle) helyezés a mai (07.24) helyezéseket mutatja, utána következik, hogy mennyi ponttal érték ezt el. A rendszer természetesen azt is kiszámolja, hogy mennyi időt töltött a cw-n az a néhány ember. Az SQ ponttal rendelkezőket pedig különböző kategóriákba soroltuk, mégpedig aszerint, hogy melyik „osztályba” hány tag tartozik a cw pontjai alapján. 
Mielőtt ebből félreértés lenne: ez is csak egy nagyobb projekt első megjelenése, és mindannyian tudjuk, hogy nyár van, nem minden klántag van itthon, valahol pedig cw nyári szünet van. Úgyhogy éppen ezért érdemes lehet ezeket figyelembe venni. Viszont pontok vannak, amiket a WT megjelenít, mi pedig ezeket a pontokat írtuk ki megint. 

Fontos még megjegyezni azt is, hogy ha a barátaitokkal kedvet kaptatok és kipróbálnátok magatokat egy Század csatán, akkor keressétek fel a Század csatát űző klánokat. Ilyen jelentkezőknek sok helyen örülnek. Ha pedig még nem jött meg a kedv, vagy sajnos valamikor régen elveszett egy másik klánnál, akkor ha meggondoljátok magatokat és meguntátok azt, hogy 3-an 4-en péppé tudtok verni egy 15 főből álló ellenséges csapatot, próbáljátok ki, egyszer megéri megnézni mennyire tudtok egy ugyancsak összeköttetésben álló másik klán 8 embere felett győzedelmeskedni. Itt derül ki, hogy ki hogyan tud csapatban harcolni !


Század csata / Squadron battle (magyar WT szlengben CW)

Nos, mi is az a Század csata / squadron battle? 

Biztosan néztétek már a kiválasztható játékmódoknál, hogy nem csak árkád, reál, szimulátor, custom vagy éppen ostrom mód van, hanem estefelé megjelenik két új is: a squadron arcade és a squadron realistic events. Itt klánok küzdenek más klánokkal a dicsőségért, földért és asszonyokért ????. Röviden, leegyszerűsítve a pontszerzés: ha nyer a csapat, akkor kapják a pontokat, ha veszítenek, akkor lejönnek a pontok. Ezen pontok tagonként eltérőek, a lényeg, hogy az első 20 legnagyobb ponttal rendelkező tag adja az összpontokba a legtöbbet, és kapja a jobb jutalmat, ha sikerül elérniük a legjobb 20-at.

Mi ezeknél a lényeg? 

Tulajdonképpen ezt nevezném a csapatjáték csúcsának (egyelőre - a szerk.) itt a játékon belül (habár a WW mód még jobban annak tűnik, de addig még sok víz lefolyik a Dunán). 8 klántaggal tudtok bemenni és egy másik klán 8 tagja ellen mentek. Maximum 4-en lehettek a levegőben, de akár kimehettek 8 földi egységes felállással is ha az válik be. A taktika rajtatok múlik. 

Alapszabályok:

  • RB azaz reál század 8 játékos mindenkinél maximum 1 spawn,maximum 4 repülő. A csata ott eldől ha van 4 jó reál repülősöd, ellenséges repülőt levesz, utána rakétával az ellenség 4 földi egysége és kész is. (papíron egyszerűen hangzik - a szerk.)

    Ajánlott harckocsik, repülők a század csatához.: reál repülői Spitfire mk22-mk24 a favorit, tankban a Panther II , IS-6, T29.

  • AB azaz árkád na ez egy kicsit bonyolultabb és összetettebb,.: minden játékos 5 spawn, 2 repülő + 3 földi egység,lehettek akár 8-n is a levegőben,itt keményen játszik a taktika,melyik klán hogy kezd,minden klánnak megvan a maga fegyvere.sokan azt hiszik öldöklés,hát elárulom nem az,és kegyetlen tud lenni mikor a fejed felett darazsakként repkednek a repcsik.

    Na itt már ez is összetettebb.: mind a 4 nemzet. IV-s rangú repülői és tankjai előfordulnak.

    Kimelnék pár repülőt és tankot.:németnél a G2 trop szinte minden csatában van,ugyanígy a dornierek bombázó váltzatai, Amcsinál a Bearcat a menő, nem véletlen miért. Tankoknál .: IS-6, T-44-100, Panther II, Tiger II B/H, T29 a favorit.

 

Mi célból játsszák ezt a módot? 


Alapvetően itt nálunk, magyar klánoknál még soha senki sem végzett a legjobb 20-ban, de volt olyan, aki megjárta a szezonban a top20-at és egészen a top10-be menetelt ( THN ), de sajnos a szezon végéig nem sikerült tartani a helyet. Egy szezon 2 hónapot jelent (6 szezon van egy évben - a szerk.). A 10.-20. hely, 5.-10. hely, 4.-5. hely, a 3., 2., 1. külön jutalmakat kap, amik aztán a tagok között lesznek szétosztva. De a legfőbb dolog az az szerintem (ha megengedtek egy személyes megjegyzést), hogy az országod közössége felmutathat a klánra, hogy igen, volt már MAGYAR klán a top20-ban. 
Másik dolog amiért sokan játsszák itt, sőt a legtöbb magyar klán ezért játszotta a cw-t, mert felkészít a WW módra. Mindenki eldöntheti majd a világháború mód beköszöntével, hogy kinek hogyan sikerült ezek alapján felkészülnie. Köszönöm az összeállítást!

Véleményem szerint is a WT lényege, az ún. end-game egyelőre a játékban a Század csata funkció. A fejlesztők próbálnak több mindent is a játékban, de sajnos a konkurens játékban ennek már kitalálták a nagyon jó verzióját (és még mást is) a Clan Wart (ezt hívják CW-nek és a WoT-ban van). Mivel, hogy ott már létezik sok-sok éve ide nem másolják le. Sajnos, de érthető.

A WW mód hasonló lesz, de mégis más. Remélem - és mindannyian reméljük -, hogy beválik és hasznos csapat építő lesz az is, mert a War Thunder is egy MMO játék, tehát multiplayer. Nem arra van (persze adott a lehetőség a missziókban), hogy egyedül játszunk.

Javaslom mindenkinek, hogy próbáljon csapatban játszani és csatlakozzon valamelyik Magyar Századhoz! 

És kérném újra a magyar századokat, hogy küldjetek minél többen bemutatkozót, hogy a játékos közösség megismerhessen Titeket, ne csak számokként lásson! :)

 

Forrás: HUA PGFritz