Fejlesztés – Char B1ter, a múlt robaja

A Char B1 az egyik legikonikusabb második világháborús francia harckocsi, nem csak azért mert könnyen felismerhető, de azért is, mert széles körben használták Franciaország 1940-es megszállása során. Az 1.75 „La Résistance” frissítésben a francia harckocsik szerelmesei végre kipróbálhatják ennek a szériának a legfejlettebb változatát, ami a Char B1ter megnevezést kapta.

Történelem

A Char B1 volt az egyik legnagyobb számban legyártott és legszélesebb körben bevetett francia harckocsitípus Franciaország 1940-es megszállása alatt. Három változat készült belőle, amik közül a „ter” típus volt a harmadik és egyben a legfejlettebb. Minden típuson több fejlesztést hajtottak végre a korábbihoz képest, ami hatással volt az általános teljesítményére. Erősebb motorokat kapott, megerősítették a páncélzatot, és fejlesztették a hatékonyságát más harckocsikkal szemben. Bár a Char B1 fejlesztése már az 1920-as évek közepén elkezdődött, a B1ter nagyjából abban az időben született meg, amikor a Char B1bis sorozatgyártásba került 1937-ben.

Összehasonlítva a B1bis típussal, a B1ter változat vastagabb, néhol már 75 mm-es páncélzatot kapott, valamint egy erősebb, 350 lóerős motort, új sebességváltót, valamint nagyobb belső teret, hogy még egy ember elférjen benne. Ezek a változtatások növelték meg a tömegét 36,6 tonnára, de egyben könnyebbé, gyorsabbá és ami a legfontosabb, olcsóbbá tették a gyártását. Az első Char B1ter prototípust 1937-ben mutatták be a francia katonai vezetőknek, majd 1940-ben kapta meg a gyártási engedélyt. Azonban ekkor már meglehetősen késő volt a Char B1ter számára. Három további prototípus készült el, mire Franciaország 1940-ben kapitulált. A prototípusokat megpróbálták kimenekíteni az országból, de a szállítóhajó elsüllyedt egy német légicsapás során 1940. június 21-én.

image image

A War Thunderben a Char B1 egy II. rangú prémium jármű lesz az érkező francia fejlesztési fában. A francia katonai járművek rajongóinak ezzel lehetősége lesz, hogy átvegye az irányítást a legikonikusabb francia harckocsik felett, beleértve persze a Char B1-et is!

Előrendelés – B1ter csomag
Pre-order - B1ter Pack
A csomag tartalma:
  • B1ter harckocsi (Franciaország II. rang);
  • 7 nap prémium előfizetés;
  • 1000 Arany Sas;
  • Hozzáférés a francia harckocsik zárt béta tesztjéhez;
  • Előrendelői bónusz – „MAC 31 géppuska” 3D dekoráció
  • Előrendelői bónusz – „Muskétás” titulus

14.99 Vásárlás

Annak ellenére, hogy közepes harckocsiként lett meghatározva, a Char B1ter 350 lóerős motorja mindössze 30 km/h-ás sebesség elérésére képes aszfalton. Bár ez meglehetősen lassú más nemzetek hasonló járműveivel szemben, a Char B1ter arra a célra készült, hogy áttörje az ellenséges vonalakat és támogassa a gyalogságot.

Ahhoz, hogy egy harckocsi alkalmas legyen erre a feladatra, kétféle tulajdonsággal kell rendelkeznie: vastag páncélzat és erős fegyverzet. Szerencsére a Char B1ter mindkettővel rendelkezik. A jármű frontpáncélzata eléri a 70 mm-es vastagságot, nem beszélve a döntöttségéről, miközben az öntött acél páncélzata minden irányban 56 mm vastag. A Char B1ter feltörése minden bizonnyal nehéz dió lesz, de korántsem legyőzhetetlen. Az erősebb alacsony rangú ágyúk, valamint a rakéták és bombák komoly veszélyt jelentenek a mobilitással szinte nem is rendelkező harckocsira.

A Char B1ter igazi ereje abban rejlik, hogy egyszerre két pofont is kioszthattok az ellenfeleiteknek! A forgatható toronyba egy 47 mm-es ágyú került, míg a páncéltest elejében egy 75 mm-es ágyú kapott helyet, amivel hatalmas pusztítást végezhettek. A harckocsi fő fegyverzete többi tank ellen a toronyba épített 47 mm-es ágyú, ami megfelelő ballisztikai jellemzőkkel és magas tűzgyorsasággal rendelkezik. Ezzel szemben a testben elhelyezett 75 mm-es tarackágyú erősen korlátozott lehetőségekkel bír a vízszintes mozgatás szempontjából és alacsony tűzgyorsasággal is bír. Azonban ehhez a tarackágyúhoz páncéltörő lőszert is használhattok, ami jelentős mennyiségű robbanóanyaggal is meg van töltve. Habár ezek az AP gránátok nem túl jók nagy távolságra tüzeléskör, közelharcban nagyszerűen fognak teljesíteni.

b1_ter_01_1280h720_ab328d3248f04c729106aHáttérkép letöltése: 1280×1024 1920×1080 2560×1440

A Char B1ter csomagban vásárolható meg a webáruházunkban. A már megszokott prémium járművekhez járó bónuszok, mint a magasabb fejlesztési pont és ezüst jutalmak mellett, a Char B1ter megvásárlói azonnali hozzáférést kapnak a francia harckocsik zárt béta tesztjéhez, miután megjelenik a War Thunder 1.75-ös frissítése! Ott találkozunk!