Fejlesztés – Lorraine 40t, nehéz és sportos

A Lorraine 40t egy francia kísérleti harckocsi, melyet automata töltőrendszerrel és természetesen a klasszikus, francia tervezésű lengőtoronnyal is elláttak. Milyen lesz a német Tigrisek és a szovjet ISz harckocsikkal szemben? Lássuk hát!

Történelmi áttekintés
Az 1940-es évek végén, az AMX-50 nehéz harckocsi projektjének fejlesztése közben a francia mérnökök egy könnyebb harckocsi tervezését is megcélozták, mely képes ugyanazon feladatoknak eleget tenni, mint amiknek az AMX-50 is. A projekt eredetileg a „40 tonnás harckocsi” nevet viselte, majd később a járművet Lorraine 40t-re keresztelték a prototípusainak megépülésének helyt adó régió alapján. A harckocsi a kísérleti AMX prototípusok számos technológiai fejlesztését alkalmazta, s egyértelműen hatással voltak rá a német Tiger II és Panther/E-50 és a szovjet ISz harckocsik.
45 mm-es maximális páncélvédettségével elmarad az AMX-50-től, habár a tervezők a Lorraine 40t páncéllemezeit jól átgondolt dőlésszögben helyezték el és ék formát alakítottak ki annak frontján (melyről ismert a harckocsi). Ez a megoldás hatékonyan védte a harckocsi frontjának legsérülékenyebb részeit és effektív páncélvastagsága meghaladta a 90 millimétert.

A Lorraine 40t könnyebb páncélzata jelentősen csökkentette a jármű tömegét, ezáltal növelve a sebességét és lehetővé téve a golyóálló abronccsal szerelt páros acélgörgők használatát. Mindezt kombinálva a német gyártmányú 850 lóerős Maybach motorral, a Lorraine 40t képes volt 60 km/h-s végsebesség elérésére, valamint egyenletesen mozogni és hatékonyan tüzelni kisebb sebesség mellett.

Ez a kiválóan balanszolt, gyors és erőteljes jármű biztosan rajongókra fog találni a War Thunder harckocsizói között. Az automata töltőrendszerrel felszerelt huzagolt csövű 100 mm-es SA 47 jelzésű ágyúja képes több mint 220 mm vastagságú páncélzatot átütni 500 méteres távolságból. Dobtáras automata töltőrendszere 7 lőszert tartalmaz egy tárban, melynek köszönhetően kortársainál nagyobb tűzsebességgel rendelkezik (és a War Thunder játékosainak több lehetősége lesz sikeres találatot bevinni). Mindez egy lengőtoronyba van szerelve, mely számos előnyt nyújt a korabeli sztenderd toronytípusokkal szemben.

Könnyebb páncélzatának köszönhetően a Lorraine 40t nagyon mobilis. Gyorsan reagáló sebességváltója lehetővé teszi úton a 60, terepen pedig a 40 km/h-s sebesség elérését. Még a gyengébb páncélzat ellenére is képes a harckocsi frontja jó eséllyel lepattintani az ellenséges lövéseket és lövegpajzsát hasonlóan nehéz átütni. Habár  a Lorraine 40t egy gyors harckocsi, tűzereje pedig ütőképes, mégis vannak gyengéi. Oldalai és hátulja még kevésbé páncélozottak, négy fős személyzetéből pedig három a toronyban található. Vakmerő játékstílus esetén ezen gyengék jelentősen leredukálhatják a harckocsi túlélési esélyeit.

lorraine_40t_01_1280h720_34569d14a009dbfHáttérkép letöltése: 1280×1024 | 1920×1080 | 2560×1440

Hátrányai ellenére a Lorraine 40t egy sokoldalú, erőteljes és gyors, szinte bármilyen feladatkört betölteni képes harckocsi a maga rangjában. A War Thunderben közepes harckocsinak minősül, ugyanis a nehéz harckocsikhoz képest gyengén páncélozott, ám jóval gyorsabb azoknál. A Lorraine 40t a francia közepes harckocsik ágának IV. rangjában lesz megtalálható a War Thunder La Résistance nevezetű 1.75-ös frissítésétől kezdve.

Vidd elsőként csatába ezt a gyönyörűséget!

Csomagok előrendelése