Fejlesztés – GMC CCKW 353, két és fél tonna és egy ágyú

A War Thunder 1.75-ös frissítésében az új francia harckocsikkal egyetemben érkezik a francia légvédelmi jármű, mely a legendás teherautó-alvázra szerelt 40 mm-es Bofors gépágyú formájában testesül meg.

Az amerikai hadseregben „Deuce-and-a-half” becenevet viselő, a GMC által készített két és fél tonnás, háromtengelyű 6×6-os jármű egy igazi igásló. A GMC teherautók létfontosságúak voltak az európai partraszállási hadműveletek megkezdése utáni utánpótlás-szállításban, s több mint 560 ezer ilyen teherautó került legyártásra a második világháborúban. A csataterek és frontvonalak ellátmányozásában felbecsülhetetlen szerepet töltöttek be. A GMC CCKW 353 a híres teherautó franciák által használt harci változata volt, amit egy 40 mm-es légvédelmi ágyúval szerelték fel

Az Amerikai Egyesült Államokon kívül még más szövetséges hadseregek is használták a megbízható GMC teherautókat. Franciaország az 1941-es modell egy változatát használta, az összkerékhajtású (6×6) GMC CCKW 353-at, melynek jellemzője az egyszerűsített vezetőfülke és a hosszabb alváz volt. Egy 40 mm-es Bofors gépágyút használva (melyet jól ismerhetnek a War Thunder haditengerészeti tesztjének résztvevői) a járművet egy olyan mobil légvédelmi platformmá alakították, melyet szárazföldi célpontok ellen is lehetett használni, például gyalogság, gyengén páncélozott járművek és erődítmények ellen.


image image

A War Thunderben a Bofors ágyúval szerelt GMC CCKW 353 a francia fejlesztési fa közbülső rangjaiba kerül. A járműnek páncélzata nincsen, így a csatatéren betöltött szerepe a baráti egységek támogatása. Kétféle lőszer áll rendelkezésre a jármű parancsnoka számára: a repülőgépek ellen tökéletes fényjelzős repeszgránát és az ellenséges páncélozott járművek ellen használandó fényjelzős páncéltörő lőszer.


cckw_353_bofors_04_1280h720_917c5639e007Háttérkép letöltése: 1280×1024 | 1920×1080 | 2560×1440


A jármű mellett örömmel mutatjuk be a War Thunder 1.75-ös frissítésében érkező francia szárazföldi járművek alkalmából elkészített francia harckocsizó modelljét.

Csomagok előrendelése