Csaló kulcsok miatt kitiltott fiókok – Legfrissebb információk

Kedves játékosok!

Ahogy arról már tudhattok, nemrégiben több felhasználói fiókot is befagyasztottunk elcsalt Steam DLC kulcsok használata miatt (a kulcsokat eredetileg egy lopott hitelkártyával fizették ki, majd ezeket adták el olcsóbban a játékosoknak). Ezek a kulcsok pénzügyi veszteséget okoznak a számunkra azután, hogy a csaló tranzakciók felfedezésre és jelentésre kerültek, így nekünk és a Steamnek nem csak az így kifizetett DLC-k teljes árát kell visszafizetnünk a hitelkártya jogos tulajdonosának, hanem a visszaterhelési díjat is. A játékfejlesztő cégek egyaránt komolyan veszik az ilyen eseteket és ennek megfelelően járnak el.

Az ilyen csaló vásárlások megtörténhetnek a Steamen és privát úton keresztül is, úgynevezett harmadik félhez tartozó weboldalakon. Utóbbi esetben a csalók a Steamtől vásárolják meg a kulcsokat, de ehhez lopott hitelkártya-adatokat használnak fel, majd a hivatalos áruknál jóval olcsóbban adják el őket. Azok a felhasználók, akik ilyen csalóktól veszik meg a kulcsokat, nem csak kárt okoznak a fejlesztőknek, ahelyett, hogy segítenék őket, de támogatják is a csalókat, hogy ezt újra és újra megtegyék. Mivel ezek a felhasználók lényegében illegális úton, csalással jutottak hozzá ezekhez a tartalmaikhoz, ezért a fiókjukat kénytelenek vagyunk kitiltani a játékból. Röviden tömören, ez történt az elmúlt pár napban.

Azonban tisztában vagyunk azzal, hogy a legtöbb érintett játékosunk nem volt tudatában annak, hogy kárt okozott a vásárlásával. Emellett több ilyen játékosnak voltak legális vásárlásai is a múltban. Szóval, bár a csalással való tartalomfeloldás egyértelműen sérti a Végfelhasználói Licencszerződést és a Használati Feltételeket, úgy döntöttünk, hogy kizárólag ebben az egy esetben (tehát többször ilyen nem lesz) az érintett fiókokról eltávolítjuk a csalással szerzett tartalmakat és mindössze 2 hétre tiltjuk ki a fiókokat a játékból (január 12-től számítva) ahelyett, hogy végeleges tiltást kapnának. Azaz, ha ez újra megtörténne, akkor az érintettek végleges bant kapnak. Kérjük legyetek óvatosabbak a jövőben és ne váljatok a csalók áldozatává.

Kérjük vegyétek figyelembe, hogy ez a lehetőség csak azokra a fiókokra érvényes, melyeken még nem lett elköltve a csalással szerzett Arany Sas mennyiség. Tehát, ha a visszavonással negatívba menne át az Arany Sas mennyiségetek, akkor nem tudják visszavenni a csalással szerzett tartalmakat, ezért nem oldódik fel a fiókotok az említett két hét után. Ezáltal, ha nincs a művelethez elegendő Arany Sas a fiókotokon a visszavonáshoz, akkor biztosítanotok kell ennek pótlását (ergó vennetek kell), hogy a hozzáféréseteket vissza lehessen állítani. Ebben az esetben, az Arany Sas vásárlás után küldjetek egy ticketet a Supportnak ezen a linken keresztül.

Köszönjük!