Hangárszemle – Kötvények

Alábbi cikkünk a játékba az 1.55-ös frissítéssel érkező és 1.71-es frissítéssel megújuló kötvényrendszert (warbond) fogja bemutatni, és leírni annak működését.

A kötvényrendszernek hála, napi és speciális feladatok teljesítésével ingyen hozzájuthatunk különféle jutalmakhoz, például: fokozókhoz, matricákhoz, 3d-s dekorációkhoz (köztük bokrokhoz), univerzális tartalékokhoz és ami a talán legfontosabb, prémium járművekhez. Ehhez semmi mást nem kell tenni, mint játszani a játékkal és teljesíteni a megadott feladatokat.
A teljesítendő feladatok aktuális állását és kritériumait a hangárban a jobb fölső sarokban találjátok meg, arra rákattintva megnyílik egy külön ablak:

Ennek az ablaknak a jobb alsó sarkában található a kötvényüzlet, amely így néz ki:

A kötvényüzlet tartalma minden hónap elején változik, ugyanakkor a régi üzlet ilyenkor elérhető még egy hétig. Ez azt jelenti, hogy vásárolni tudunk még a régiből is, de oda gyűjtögetni már nem lehet.
Ahogy a boltban haladunk lefelé, úgy lesz egyre nagyobb az üzlet szintje és lesznek egyre drágábbak, nehezebben beszerezhetőek a játékbeli tartalmak. Egy prémium jármű megvételéhez például egyszerre háromféle dolgot kell gyűjtenünk: szükségünk lesz 12 darab „Különleges feladat medál”-ra, sok kötvényre, valamint ötös szintű üzletre. Vegyük sorba, hogy ezekhez hogyan juthatunk hozzá.

Kötvények

Kötvényhez az úgynevezett „Napi feladatok” teljesítésével juthatunk. Ezeket a feladatokat a „Napi feladatok” fül alatt találjuk meg. Kötvényből maximum 3600-at tudunk felhalmozni (ezért túlcsordulás előtt érdemes költeni belőle) és a hónap végén nem vész el, tehát a többivel ellentétben ez az egy, ami nem nullázódik magától soha, hacsak el nem költjük. A napi feladatok 22 óránként megváltoznak, ennyi időnk van teljesíteni a napi két feladatot. Fontos, hogy a visszaszámlálás a játékba való belépéskor indul, tehát mindenkinek egyéni.

Az első mindig egy könnyebb, 50 kötvényt érő feladat, míg a második egy valamivel nehezebb, 100 kötvényt érő feladat. Ha nem tetszik egy adott feladat, akkor azt el is tudjuk váltani a feladat alatti sárga „Feladat megváltoztatása” gombbal. Persze ez ezüstbe kerül, ráadásul egyre többe, ahogy egyre többször változtatunk feladatot. (A sokadik váltás után már aranyba kerül a további váltogatás). A 22 óra leteltével a változtatás ára visszaáll az első 1000 ezüstös árra. Azt fontos megjegyezni, hogy a feladat megváltoztatásával csak az adott feladatot (a fenti képen például csak a reál tankosat) cseréljük le.
Mindig négy különböző játékmód közül választhatunk: árkád repülős, árkád tankos, reál repülős és reál tankos, de mindig csak egy 50 és egy 100 kötvényes feladatot tudunk megcsinálni (magyarul, ha megcsináljuk az árkád repülős, 50 kötvényes feladatot, akkor a másik három játékmódban nem lesznek elérhetőek az 50 kötvényes feladatok, csak a négy új 100 kötvényes).

Üzlet szintje

Az üzlet szintjét kizárólag a napi feladatok teljesítésével tudjuk növelni. Az ötös szint eléréséhez 40 darab napi feladatot kell teljesíteni, azaz legalább 20 napon át meg kell csinálni a feladatokat. A boltunk szintje minden hónap végén törlődik.

Különleges feladat medál

Ezen medálok beszerzéséhez először vásárolnunk kell a kötvényüzletből „Különleges feladat”-ot 30 kötvényért. Ebből egyszerre csak egyet és maximum tizenötöt tudunk vásárolni (legfeljebb 12-re lesz szükségünk). A vásárláskor felugrik egy külön ablak, melyben kiválaszthatjuk a számunkra kedves feladatot:

A fenti képen látható, hogy a napi feladathoz hasonlóan itt is négy közül választhatunk: árkád repülős, árkád tankos, reál tankos és reál repülős. Ha beaktiváltuk az egyiket, akkor az aktuális állásunkat a „Különleges feladatok” fül alatt tekinthetjük meg. Ez a fajta feladat a napi feladatokkal ellentétben nincs időhöz kötve és amint teljesülnek a kritériumok, megkapjuk a medálunkat és 30 kötvényért vehetünk egy újat. Ha nem kaptunk jó feladatot, akkor lehetőségünk van azt elváltani a napi feladatoknál megismert rendszerrel. Ekkor újabb négy feladat közül választhatunk. Ezek a medálok a hónap végén törlődnek és újakat kell szereznünk. Fontos megjegyezni, hogy a medálokat nem költjük el vásárlás során, azok megmaradnak, tehát csak a megfelelő számú medált kell összegyűjtenünk.

 

Kötvénygazdálkodás

Felmerülhet a kérdés, hogy ha a kötvények nem vesznek el minden hónap elején, akkor mennyit érdemes átmenteni a következő hónapra, ha a lehető legkevesebb napot szeretnénk a gyűjtögetéssel tölteni? Ekkor érdemes kicsit utánaszámolni:
Azt tudjuk, hogy legalább 20 napon át csinálgatni kell a napi feladatokat, hogy az üzlet szintje elérje a legmagasabbat, ez 20 x 150, vagyis 3000 kötvényt jelent. Ebből viszont lejön a 12 darab különleges feladat ára, ami 12 x 30, vagyis 360 kötvény. Így viszont mindössze 2640 kötvényünk lesz a minimális 20 nap teljesítése után. Tehát, hogy meglegyen a maximum 3600 kötvényünk, 960 kötvényt kell az előző hónapból áthozni, hogy 20 nap után bármit meg tudjunk venni. Ez hat napnyi napi feladatot jelent, a többit nyugodtan el lehet költeni másra.