Fejlesztés – Dagor Engine 5.0: elmozdulás-leképezés, sár és pocsolyák

Az új Dagor Engine 5.0 grafikus motor egyik újítása a környezet részletes megjelenítésre szolgáló új algoritmus, a mozaikosítást használó elmozdulás-leképezés. A DirectX 10-től felfele elérhető új eljárás az objektumok felületét módosítja azoknak geometriai részletekkel való kibővítésével, szemben a Dagor Engine által korábban használt parallax leképezéssel, mely a vizuális térfogat-illúzió elvén működött.

Mivel a terep geometriája valójában változik, ez nem csak részletesebbé teszi a felületet, de megváltoztatja a sziluetteket is, ennek megfelelően ezen részleteken az árnyékok megfelelő megjelenítésére is lehetőség nyílik.

A DirectX 11-ben elérhető új textúrázási algoritmus jelentősen növeli a kép minőségét és részletességét.

Sár és pocsolyák

Új vizuális hatások lesznek a játékban a sár és a pocsolyák számára. Minden pocsolya az időjárásnak és a terepnek megfelelő módon kerül majd megjelenítésre. Esetenként a víz megjelenhet a keréknyomokban is. A pocsolyákban található víznek saját tükröződése lesz, valamint reagálni fog a közeli lövésekre és a rajtuk áthaladó nehéz járművekre. A sár is az időjárásnak megfelelően fog változni, lehet a száraz és porostól egészen a latyakosig.

shot%202018_80da3657f105f061c749abfa12cd

 Nézzétek, mekkora változatosságot eredményeznek még a hasonló helyeken is!

shot%202018_238f7f44be27da4b79a69b0559b9

A War Thunder csapata