Hangárszemle – Raktárkészlet

Alábbi cikkünk a személyes raktárkészletünkről és annak tartalmáról szól. A személyes raktárunk (inventory) tartalmát a hangárban tudjuk megtekinteni a jobb alsó sarokban a „Minden inaktív elem” feliratra kattintva:

Ekkor egy külön ablak jelenik meg, ami így néz ki:

A fentebbi képen látható, hogy többféle elemet is tartalmazhat a raktárunk, melyeket típusonként szűrni is tudunk. Ezek lehetnek fokozók (boosters), fogadások (wagers), kedvezmények (discounts), jegyek (tickets), parancsok (orders) illetve az univerzális tartalékok (universal backups).

Fokozók

Ez az elem egy adott csatában vagy csatákban szerzett fejlesztési pontunk vagy ezüst oroszlánunk mennyiségét fogja növelni típustól függően. Van két fokozó típus, amely nem csak a saját, hanem a csapattársaink ezüst oroszlán vagy fejlesztési pont bevételét is növeli 10%-kal (érdemes szakaszozás közben aktiválni őket). Egyszerre több fokozót is aktiválhatunk, akár egy típusúból is, de ilyenkor büntetéssel kell számolnunk. Például, ha aktiválunk egy +100%-os és egy +150%-os ezüst oroszlán fokozót, akkor a kisebb, azaz a +100%-os fokozónk csupán +60%-ot fog produkálni. A büntetés egyre nagyobb lesz, ahogy egyre több ugyanolyan típusú fokozót aktiválunk.

Ezeket a fokozókat különböző forrásokból szerezhetjük be, felsorolásuk itt nem fog megtörténni, de a legtöbb fokozót a napi bejelentkezésünknél kapjuk. Figyeljünk rá, hogy ezek általában időkorlátosan használhatóak fel. Az időkorlátos fokozókat három napig van módunk aktiválni. Az aktiválást követően minden fokozó esetén 24 óránk van lejátszani a megadott számú csatát.

Használjuk őket akkor, ha modulokat szeretnénk fejleszteni, vagy prémium, talizmános járművünk segítségével szeretnénk gyorsabban haladni a fejlesztési fában. (Illetve, ha krónikus pénzszűkében szenvedünk.) Az aktivált fokozóval módosított ezüst oroszlán, illetve fejlesztési pont szorzókat az egyes járművek tulajdonságait között találjuk meg.

Kedvezmények

A játékban arany sasért megvásárolható járművekre kaphatunk kedvezményeket. Ezek 10-15-30-50%-os vagy akár 75%-os leárazást is jelenthetnek. Kedvezményeket harci trófeákból (csaták után véletlenszerűen adja a játék) szerezhetünk. A fokozókhoz hasonlóan a kedvezmények is idővel lejárnak. Két napunk van aktiválni és utána további két napig aktív marad. Ez azt jelenti, hogy ügyesen gazdálkodva az idővel, négy napunk van előteremteni a vásárláshoz szükséges arany sast.

A kedvezmények közül célszerű a 10-15-30%-os kedvezményeket figyelmen kívül hagyni, mivel általában évente legalább kétszer van 50%-os leárazás (a Gaijin születésnapja és karácsony). Ebből adódóan az 50%-os kedvezményeket érdemes megfontolni, hogy az adott járművel várunk-e a leárazásig, vagy inkább most belevágunk, viszont a 75%-os kedvezmények viszonylag ritkák és azokat érdemes szinte minden esetben kihasználni.

Jegyek

A jegyek hozzáférést biztosítanak egyes versenyekhez, eseményekhez a játékon belül. Ezeket különleges alkalmakkor, többnyire bejelentkezéskor vagy egy lejátszott csata után kapjuk meg az aktuális eseményhez. Avégett ejtettünk szót ezekről, ugyanis a jegyeidet is itt, a raktárodban találod meg.

Univerzális tartalékok

Univerzális tartalékokat a kötvényboltból szerezhetünk be és bármely járművünkre aktiválhatjuk. Még csata előtt, a hangárunkban kell aktiválni az adott jármű „Modifikációk” füle alatt a „Tartalék jármű”-nél az „aktiválása” gombra kattintva. Itt azt is meghatározhatjuk, hogy hányat szeretnénk aktiválni a meglévő készletünkből. Ezek a tartalékok rendkívül hasznosak, főleg, ha prémium járművekre osztjuk szét őket és fokozóink segítségével fejlesztjük fáinkat, de egy-egy alap jármű gyorsabb fejlődését is elősegíthetik.

Parancsok

A parancsokat csata közben tudjuk aktiválni. A tabulátor megnyomása után a játékos lista jobb alsó sarkában található „Parancsok” fülre kattintva. Ekkor megjelennek a raktárunkban elérhető parancsok, melyek közül válogathatunk. Ha kiválasztottuk a számunkra teljesíthető parancsot, az „Aktiválás” gombra kattintva tudjuk azt elindítani. A parancsok bizonyos helyzetekben rendkívül hasznosnak bizonyulnak. Minden parancsra igaz, hogy egy időkorlát alatt egy csatán belül kell megcsinálni. Az aktivált parancsokat mindkét csapat látja és részt vesz benne. Egyszerre több parancs nem lehet aktív és kétszer ugyanazon típust sem tudsz egy csatában aktiválni. A kevés ezüst oroszlánnal rendelkező játékosok számára hasznosak lehetnek a parancsok, ugyanis egytől egyig kredit összeget, vagy szorzót biztosítanak számunkra. Ideális megoldás a szorzókat biztosító parancsokat egy kredit fokozóval és prémium járművel társítani.

Az parancsok közül különösen hasznos a „Hajtóvadászat” (Blind Hunt) és a „Bosszúálló” (Avenger), amely realisztikus repülő csatában aktiválás után megmutatja egy véletlenszerűen kiválasztott ellenséges repülő helyzetét. Érdemes a csata végéig meghagyni őket, amikor 1-2 ellenséges repülő van már csak életben.

Fogadások

Egy fogadás során adott számú, egymást követő csatában kell a fogadásban leírt körülményeknek maradéktalanul eleget tennünk. Egy fogadás aktiválásánál tétet kell raknunk, mely alapján szabja meg jutalmunkat a rendszer. Érdemes mindig a legnagyobb téttel indítani a fogadást, mivel nem kerül sok ezüst oroszlánba, még akkor sem, ha a fogadás nem sikerül. Teljesítés esetén pedig már az első 1-2 szint teljesítésével visszanyerjük a teljes feltett összeget.

A fenti képen példaképpen a „10 kivégzés fogadás” látható, melynél az a feladatunk, hogy tíz csatán keresztül minden csatában kilőjünk 10-10 ellenséges játékos által irányított járművet. Minden egyes elért szinttel egyre nagyobb lesz a potenciális nyereményünk (a tétünket már az első szint elérésével visszakapjuk). Ha nem sikerül egy csatában a fogadás valamely feltétele, nem kell aggódnunk, mert van bizonyos számú bukási lehetőségünk. Ha elfogynak a bukási lehetőségeink, akkor az addig elért szint jutalmát kapjuk meg. Fontos megjegyezni, hogy a fogadások csak akkor teljesíthetőek, ha a járműveink között van legalább egy rang III-as. Legfeljebb rang IV-es járműveket hozhatunk. A fogadások ugyancsak több helyről beszerezhetőek, de általában a napi bejelentkezésekért fogunk kapni. Kéthetente ad egy nagyobb ládát, amely olyan fogadásokat tartalmazhat, melyekkel arany sashoz juthatunk. Ezek az „aranycsaták fogadás”-ok. A fogadások nem időkorlátosak, még aktiválás után sem, de egyszerre csak egyet tudunk aktiválni!

A fogadásoknál az „5 kivégzéses fogadás” (Destroy 5 units wager) egyénileg és a legjobb osztag fogadások (The Best Squad wager) már két fős szakasszal viszonylag könnyen megcsinálhatóak. A győzelmi (Battle victory wager), és az arany csatás fogadásokhoz (Golden Battles wager) pedig ajánlott egy 3-4 fős összeszokott szakasz, de itt is könnyen eredményesek lehetünk. Tapasztaltabb játékosoknak a „10 kivégzés fogadás” (Destroy 10 units wager) is jó bevételforrásnak bizonyulhat, hiszen itt 10 000 oroszlános téttel 10 bukási lehetőséggel már 1 siker esetén is, amely realisztikus tank csatában 5 kilőtt tankot jelent, 100 000 oroszlánt fizet.

Bolt

A figyelmesebbek észrevehették, hogy a második képen a „Felszerelés” fül mellett látható egy „Bolt” felirat is. Ebben a boltban arany sasért vásárolhatunk hadizsákmányokat (melyekből a lenti képen látható jutalmak egyikét kapjuk, akár prémium járművet is) és különböző fokozókat.

Volt már olyan, akinek szerencséje volt a hadizsákmányokkal (1200 aranyért prémium M46 Patton), de utóbbi nagyon ritka. Nem ez a leghatékonyabb módja az arany sasunk elköltésének, mert csak kis eséllyel juthatunk prémium járműhöz.