Fejlesztés – Dagor Engine 5.0: időjárás és környezet: eső, köd, felhők és nap

Folytatjuk az 1.77-es frissítésben bemutatni tervezett új grafikus motor, a Dagor Engine 5.0 újdonságainak bemutatását. A mai fejlesztői naplóban környezeti és időjárási vizuális hatásokról lesz szó.

Eső

Fejlesztettük az eső és az esővíz effektjeit. Az esőcseppek fodrozódó nyomokat fognak hagyni a pocsolyákon és vizes felületeken, valamint esővíz fog csorogni a felületeken és a felületekről le, például kövek, útburkolat, tetők, falak.

Réteges köd

A Dagor Engine 5.0 az 1.77-es frissítésben új köd- és füsteffekteket is hoz a játékba. Az időjárástól függően a köd megjelenhet a folyók és tavak, völgyek és mezők felett. Megpróbáltuk a ködöt a lehető fotórealisztikusabban létrehozni: maga a köd háromdimenziósnak néz ki, rétegekkel rendelkezik és vizuális mélysége van – más szavakkal kifejezve, kísértetiesen hasonlít a valódihoz. A játékmenetre is hatással lehet majd a köd, hiszen el lehet rejteni benne egy csoport rohamharckocsi előrenyomulását is akár.

2_940-min_8c0ba19ed36f1205cf5da4bba7fd8b

10_940-min_f533940e8ccdfd402e38933c55a73Dinamikus felhők és nap

Játékunkban életre keltek a felhők és a nap. A felhők mozognak az égbolton, nem csak egy helyben állnak. A nap keletről nyugatra mozog, valamint mozgása és pozíciója megfelel a csata dátumának és időpontjának, valamint a helyszín földrajzi szélességének.