Fejlesztés – Magach 3: harci szekér

Előrendelés

A Magach harcjármű-sorozat az amerikai M48 és M60 harckocsik izraeli módosításai voltak, melyek fokozatosan fejlődtek és javultak az évtizedek során Izrael katonai szükségleteinek betöltése érdekében. A War Thunder játékosai egy Magach-típusú járműre számíthatnak az érkező 1.77-es frissítésben. Harckocsizók, itt a Magach 3!

Történelmi áttekintés

A ’60-as és ’70-es években Izrael számos M48 és M60 típusú harckocsit vásárolt Nyugat-Németországtól és később az Amerikai Egyesült Államoktól. Ezeket a harckocsikat és későbbi, módosított változataikat Magachnak hívták. Az első két Magach harckocsi többnyire olyan alapváltozatú volt, ahogy azokat Izrael átvette, módosítások nem voltak rajtuk, azonban a jelentős változtatások és fejlesztések első hulláma már megjelent a Magach 3-on. Ez a változat volt hivatott felzárkóztatni az M48-asokat az A4-szabványnak megfelelőre az 1967-es hatnapos háború után. A Magach 3 sok szempontból jelentős fejlesztésekkel rendelkezett a korábbi modellekhez képeset, a teljesség igénye nélkül ide tartozott a 90 milliméteres ágyú 105 milliméteres L7 típusúra cserélését, a fejlesztett sebességváltó, dízelmotor és az alacsony profilú parancsnoki kupola használatát.

Az 1973-as jom kippuri háború során a Sínai-félszigeten Izraelt komoly harckocsiveszteség érte az egyiptomi gyalogság keze által. A háború után Izrael harckocsijainak száma csaknem lefeleződött. Miután egy kritikus sérülékenységű pontot találtak a Magach harckocsikon a nagyon tűzveszélyes hidraulikafolyadék formájában, meghozták a döntést, miszerint a korábbi háborúkban elszenvedett veszteségek pótlását az újabb, Magach 5-ös és 6-os harckocsikkal fogják elvégezni a ’70-es években. Az újabb Magach harckocsik még több olyan módosítást és javítást tartalmaztak, melyek tovább igazították teljesítményüket az Izraeli Védelmi Erők igényeihez, de ez egy másik történet. A Magachok maradtak az Izraeli Védelmi Erők elsővonalbeli általános harckocsijai a ’80-as és ’90-es évekig, mikor is fokozatosan elkezdték őket lecserélni a saját fejlesztésű Merkava harckocsijukra. 2006-ra minden Magach leszerelése került.

image image

 A War Thunderben a Magach 3 az amerikai szárazföldi erők fejlesztési fájának egy új, V. rangú prémiumjárműve lesz. A sima fejlesztési fán található testvéreihez hasonlítva kissé úgy tűnik, hogy a Magach 3 több különböző jármű keveréke, mely egyes darabjait és részeit az M48-tól és az M60-tól kölcsönözte, mégis egyedi maradt.

Háttérkép letöltése: 1280×1024 | 1920×1080 | 2560×1440

Előrendelés – Magach 3 csomag

Pre-order - Magash

A csomag tartalma:

  • Magach 3 harckocsi (V. rang, USA);
  • 15 napnyi prémiumidő;
  • 2000 Arany Sas;
  • Előrendelés bónusz: egyedi “500. harckocsidandár, Izraeli Védelmi Erők” matrica
  • Előrendelés bónusz: egyedi “Csörgőkígyó” titulus
  • Előrendelés bónusz: Kései téli álcafestés

49.99 Webáruház

Az M48 egyik jellemzője, melyen az izraeliek szinte azonnal változtatni akartak (és valószínűleg sok játékos egyetért vele), az a túlméretes parancsnoki kupola volt, s ennek alacsonyabbra való cseréje csökkentette a jármű profilját és megszüntetett egy fő gyenge pontot a páncélzaton. Kétségtelenül egy olyan módosítás, amit a Magach 3 tulajdonosai értékelni fognak. Hogy az Izraeli Védelmi Erők igényeinek még inkább eleget tegyen, a Magach 3 módosításokat kapott a motorháztető alatt is. Miután az izraeliek rájöttek, hogy a korai Magachok (M48-asok) benzinmotorjai nagyon hajlamosak voltak kigyulladni a hatnapos háború alatt, meghozták a döntést, hogy azok helyett hagyományos Continental dízelmotorokat szereljenek be az új Allison sebességváltókkal együtt. Ez a módosítás pozitív hatást gyakorolt a Magach 3 teljesítményére, 750 lóerőre növelve azt.