Fejlesztés – Dagor Engine 5.0: új tájalkotási technolgóia

A mostani fejlesztői naplóban a tájalkotás globális változásairól lesz szó és bemutatásra kerülnek a fejlesztések, melyekkel a játékosok minden ismert helyszínen találkozni fognak.

Nemrég szót ejtettünk az 1.77-es frissítés megjelenése után bevezetésre kerülő új, a táj terepmodelljét részletező új algoritmusról (az elmozdulás-leképezésről), azonban a  Dagor Engine 5.0 grafikus motor legnagyobb újítása egy új technológia a szárazföldi csaták helyszíneinek felszínalkotására. Újradolgoztuk a War Thunder tájat létrehozó technológiát az azt alkotó anyagok részletességének és realizmusának növelése érdekében. A korábbi normál textúrák, áttetszőség és albedó mellett bevezetésre kerül részletes egyenetlenségi, Ambient Occlusion és egy földi típusú (pl. fű, homok, föld stb.) térképezés, melyek lehetővé teszik az árnyékolás minőségének növelését és a föld egy teljesen új szintű részletességének létrehozását.

Mindehhez szükséges volt a játékban jelenleg megtalálható összes helyszín tájképét fejlesztenünk. Hatalmas munka volt, de úgy gondoljuk, hogy megérte, ugyanis a korábbról ismerős tájak teljesen máshogy néznek ki az új, sokkal realisztikusabb tájnak köszönhetően. Vessetek egy pillantást a megvalósított részletességre:

NEW_Terrain_render01_c1b19ca45749966037b

coub_connection_failure0_47446c0dc02458c

Az új helyszínek esetében a technológiai változások lehetővé teszik a még részletesebb és változatosabb táj létrehozását.

Meg kell említeni, hogy a tájalkotás új technológiája a elmozdulás-leképezéssel együtt a harckocsik felfüggesztésének sokkal részletesebb megjelenítéséhez vezet. A felfüggesztés korábban csak a kellő nagyságú objektumok (bukkanók, kövek, élek) esetén működött, ám az 1.77-es frissítés megjelenése után már a kevésbé egyenetlen talajon, például keréknyomokon, földutakon és töredezett talajon is működni fognak a videón látható módon.

Az új tájalkotási technológia globális, tehát minden grafikai beállítás mellet alkalmazásra kerül majd. A lassabb számítógépet használó és nagy alacsony (ultra low) grafikai beállítást használók is nagy változásokat észlelhetnek majd.

coub_connection_failure3_21bce598f1c6c8e

coub_connection_failure2_65d07020314824a