Fejlesztés – AMX-30B2 Brenus: modern páncélos

Az AMX-30B2 Brenus a franciák híres, második generációs általános harckocsijának egy kései módosítása, melyet robbanó reaktív páncélzattal láttak el a modern lőszertípusok elleni védekezés érdekében. A War Thunder 1.77-es frissítésében érkezik az AMX-30B2 Brenus!

Az 1990-es évek közepétől végéig a francia gyors reagálású 1. és 2. harckocsiezred AMX-30B2 típusú harckocsijai fejlesztésen estek át a Brenus nevezetű program keretén belül, míg további kettő ezred jutott a Brenus csomaghoz, hogy azzal szükség esetén gyorsan fejleszthetők legyen az AMX-30-asaik. A Brenus csomag (briques réactives de surblindage) legjelentősebb módosítása a GIAT cég által fejlesztett, 112 darab robbanó reaktív páncéldarabnak a front- és toronypáncélra való felhelyezhetősége. A robbanó reaktív páncéldarabok tömegének ellensúlyozására egy fejlesztett, MACK E9 típusú, 8 hengeres és 750 lóerős dízelmotor került beszerelésre. A Brenus fejlesztési csomag az eredeti AMX-30 harckocsit érintő utolsó módosítások egyike volt.

Az AMX-30B2 Brenus a francia szárazföldi erők fejlesztési fájának VI. rangjának erősítésére érkezik. Első pillantásra úgy tűnhet, hogy elődjéhez hasonló teljesítményt produkál, hiszen a jármű tulajdonságainak java részét nem érte módosítás, ám a legnagyobb és legészrevehetőbb módosítás természetesen a harckocsira felszerelt robbanó reaktív páncélzat. Ez majdnem 2 tonnával emeli meg a jármű tömegét, ugyanakkor a front- és toronypáncél HEAT-lőszerek elleni védettségét 400 mm-rel növeli meg az eredeti 100-120 mm-es páncélzata mellett. Ez a fejlesztés az AMX-30 tulajdonosait izgatottá teheti, ám nem szabad elfelejteni, hogy a robbanó reaktív páncélzat egyszer használatos. Maradj éber a csatatéren és ne értékeld túl a védelmed, kivéve ha nagyon szeretsz a vissza a hangárba gombra kattintani.

Háttérkép letöltése: 1280×1024 | 1920×1080 | 2560×1440

Az AMX-30B2 Brenus az érkező 1.77-es frissítéssel válik elérhetővé a játékosok számára a franci szárazföldi erők fejlesztési fájának legmagasabb rangjában. Maradjatok velünk a további hírekért és információkért!