Fejlesztés – Új hangok

Az érkező 1.77-es frissítésben tervezünk bemutatni megannyi módosítást és kiegészítést a játékbeli hangokhoz. Most a főbb változások egy részéről fog szó esni.

Teljesen átdolgoztuk az összes jármű tüzelési hangjának létrehozási módját. Mostantól minden lövés több réteg hangból áll, melyek csúcshatást és visszhangot is produkálnak. Vadonatúj tüzelési hangokat állítottunk össze minden szárazföldi jármű fegyveréhez (irányított páncéltörő rakéták, gépágyúk, géppuskák) beleértve azon hangokat is, amelyeket a játékosok hallanak más járművekből eredően.

Hozzáadásra került visszhanghatás minden szárazföldi jármű fegyverzete számára (ágyúk, tarackok, páncéltörő rakéták, géppuskák), így lehetőség nyílik a fegyver típusának felismerésére az általa produkált tüzelési hang által. Szintén hozzáadásra került globális visszaverődési hatás a belső és külső hangok számára. Az ultra-alacsony frekvenciák esetében több réteg hangot alkalmazunk a nagy kaliberű ágyúk dörgésének, a harckocsik felfüggesztésének működése és az épületek összeomlása során hallható hangok reprodukálása érdekében.

Mostantól a játékosok által harckocsicsatákban hallott hangok jelentősen eltérőek lesznek a választott nézettől függően. A belső hangokat részletesebbé tettük – üres hüvelyek lepottyanása, töltési mechanizmusok, závárzat kinyitása. Az irányzó vagy a parancsnok nézetőből vezérelve hallhatók lesznek a torony részeiről és falairól visszavert hangok, míg a külső hangok elfojtásra kerülnek, míg külső nézetből a csata hangjaink teljes egésze hallható lesz. A játékos nézetőtől függően (vezető, irányzó, parancsnok) a környező szituáció különböző módon lesz hallható. Például: a Marder zárt kabinjában lévő vezető kevesebb és kevésbé részletes hangokat fog hallani, mint az irányzó vagy a parancsnok, akik nyílt téren foglalnak helyet.

A szárazföldi járművek géppuskáinak és ágyúinak hangja mostantól a terület tömöttségétől függ. Nyílt mezőn a hangok szárazak és tisztábbak, hiszen a hanghullámok gyorsan szétszóródnak akadályba ütközés nélkül. Településeken vagy romok, törmelékek, sziklák között a a hangok alacsony és ultra-alacsony frekvenciákkal telítettek és a visszhang hosszan és erőteljesen hallható.

Összfegyvernemi csatákban a repülőgépek által produkált hangok módosításra kerültek. A földről hallható, repülőgépek által produkált hangok sokkal hangosabbak és telibbek, így lehetőség nyílik a motorhangjuk általi azonosításukra. A motorzajok visszaverődnek a földfelszínről és a csatatér más objektumairól, sokkal realisztikusabbá téve a csaták valóságérzetét. A pilótafülkéből sokkal halkabbak lesznek más repülőgépek hangjai a valódi pilóták megfigyeléseinek megfelelően.