Fejlesztés – Heinkel He 177 A-5: a lángoló nyíl

Már több, felhasználó által készített jármű került be a War Thunderbe a bevételrészesedési program keretein belül, s most örömmel jelentünk be egy újabb ilyen járművet! A felhasználó által készített He 177 stratégiai nehéz bombázó érkezik a War Thunder 1.77-es frissítésében!

Történelmi áttekintés

A He 177 fejlesztése 1936-ban vette kezdetét a német Légügyi Minisztérium (RLM) által kiadott A-típusú bombázó előírásai részeként, mely egy nagy hatótávolságú, nagy sebességű és 1000 kg bombateher szállítására alkalmas repülőgépre nyújtott be igényt. A nagyon komoly előírás ellenére a Heinkel cég elkezdett dolgozni egy modellen, ami 1937 végén került felülvizsgálatra, majd nem sokkal később, 1939 elején 12 darab kísérleti gépre érkezett is megrendelés. Fejlesztése során a He 177 projekt sok problémába ütközött, s ezek közül néhány soha nem került megoldásra: az egyik követelmény (amit később elvetettek, ugyanis lehetetlen volt eleget tenni neki) például az volt, hogy a repülőgép képes legyen zuhanóbombázás végrehajtására, s az ehhez szükséges repülési tulajdonságok elérése érdekében a mérnököknek megannyi módosítást kellett eszközölniük. A légellenállás csökkentése és a hatótávolság biztosítása érdekében gondolánként egy pár DB 601 típusú motor került beszerelésre, melyek egy közös tengely meghajtásával egy négytollú légcsavart forgattak meg. Ennek a megoldásnak köszönhetően lehetséges volt a kétmotoros séma alapján megalkotni a repülőgépet, ugyanakkor pedig pont emiatt komoly motortúlmelegedési problémák léptek fel és több volt a repülés közbeni motorhiba és tűz, mint a problémamentes repülések száma. A repülőgép finomhangolásának folyamata során a tömege jelentősen növekedett, így szükséges volt egy masszív keret beszerelésére, ami nem fér el egy viszonylag vékony szárnyban vagy szűkös motorgondolában. Ennek eredményeképpen minden keretet két olyan rekeszre osztottak, melyek egy-egy, a motorgondola két ellentétes oldalán behúzható kereket fogadtak be.

1944-re a He 177 fejlesztését késznek tekintették, ám eddigre Németország háborús helyzete miatt háttérbe szorult a stratégiai bombázó iránti igény. Mindezek ellenére több mint 1000 darab He 177 készült el több változatban, a legtöbb gép pedig a keleti fronton került bevetésre. Nagy számban való gyártása ellenére a repülőgép képtelen volt változást hozni a háború végkimenetelében, ugyanis a végső alakja túl későn lett kész, habár a megépített gépek közül néhányat még a háború után is használtak.

A War Thunderben a He 177 lesz az első IV. rangú német stratégiai nehéz bombázó. Habár a repülőgép komoly túlmelegedési problémákkal küszködött, melyek rendre a motorok repülés közbeni kigyulladásához, a War Thunder pilótái megnyugodhatnak, ugyanis a játékban ez nem fog megtörténni. Bombázó létére a He 177 képes elérni 550 km/h feletti végsebességet. 6600 kilogrammos bombaterhe és megfelelő számú, 7,92 és 13 milliméteres géppuskákkal és 20 millimétres gépágyúkkal felszerelt védelmi lövésztornya igazán versenyképes nehéz bombázóvá teszi a szövetséges repülőgépekkel szemben. Más nehézbombázókkal ellentétben a He 177 nem lesz könnyű célpont az egyszerű légi győzelmekre hajtó vadászrepülő-pilóták számára.

A He 177 A-5 modelljét egyik elszánt játékosunk, Danyiil „Joy_Division” Zajcev készítette. Elmondása szerint a szokatlan dizájnja miatt választotta ezt a repülőgépet, és mivel időközben változtattunk a bevételrészesedési program feltételein, a fő fejlesztési fán mindenki számára elérhető lesz a repülőgép!

he_177a_5_11_1280h720_a8153a6b2083619b1bHáttérkép letöltése: 1280×1024 | 1920×1080 | 2560×1440

A német légierő fejlesztési fájának új IV. rangú német nehéz bombázója, a He 177 Greif minden War Thunder játékos számára elérhető lesz az érkező 1.77-es frissítésben!