Fejlesztés – Virginia-osztályú nukleáris tengeralattjárók: ultima ratio

Az amerikai Virginia-osztályú többcélú atom-tengeralattjárók mind a világ, mind a Silent Thunder legfejlettebb víz alatti nukleárisfegyver-platformjai közé tartoznak.

Történelmi háttér

A hidegháború vége után az amerikai víz alatti flotta célja megváltozott. Az újgenerációs tengeralattjáró hivatott volt harci feladatok szélesebb körének teljesítésére, mindezt pedig kisebb költség mellett. A hidegháborús korszak Seawolf-osztályú platformjainak leváltása érdekében az amerikai mérnökök egy új, moduláris építésű többcélú atom-tengeralattjárón kezdtek el dolgozni, hogy a modernizálás, valamint fegyverzetének és egyéb berendezésének lecserélése könnyebb legyen. 2004-ben a Virginia-projekt első tengeralattjárója bevezetésre került az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészetében. A tengeralattjárónak sok olyan tulajdonsága és jellemzője volt, melyek megkülönböztették elődeitől: csökkentett vízkiszorítás, újratöltést és karbantartást szolgálati ideje alatt nem igénylő atomreaktor, teljesen új szonárrendszer és egy könnyebb, ám sokoldalúbb fegyverzet. A tengeralattjáró különleges külső borítása, hajtóműve és elkülönített fedélzeti szerkezetei hihetetlenül jó lopakodóvá tették a Virginiát. Érdekesség, hogy a tengeralattjáró felszerelhető egy ember által vezetett víz alatti járművel, melyet partraszállásra és szabotázsra lehet használni.

image
image

A Virginia moduláris belső elrendezése lehetővé teszi különböző fegyverzetkészletek és indítórendszerek használatát. A Silent Thunder nyílt bétatesztje keretein belül rakéta és torpedó fegyverzettel felszerelt, korai sorozatú Virginia-osztályú atom-tengeralattjárókat mutatunk be. Ez követi a hasonló osztályú tengeralattjárók hagyományát. A harmadik sorozattól fogva az amerikai mérnökök a kilövőcsöveket forgó indítószerre cserélték, melyekhez 12 darab cirkálórakéta tartozott. Rakétafegyverzete Tomahawk típusú taktikai cirkálórakétákból áll, amik a tengeralattjáró orr-részén, a válaszfal előtti 12 kilövőcsőben találhatók. Ezen rakéták nukleáris robbanófejjel rendelkeznek, melyek akár 200 kilotonnás robbanóerőt is képesek produkálni. A Virginia képes mind felszíni, mind víz alá merült célpontokat támadni a négy torpedóvető csőből indított Mk. 48 típusú önirányító torpedójával. A torpedók képesek 55 csomós sebesség elérésére, s ez lehetővé teszi, hogy a hadihajók és tengeralattjárók java részével felvegye a harcot.

us_ssn_774_virginia_1280x720_logo_01_4b5

us_ssn_774_virginia_1280x720_logo_02_670

us_ssn_774_virginia_1280x720_logo_03_bd9

us_ssn_774_virginia_1280x720_logo_06_8e5

us_ssn_774_virginia_1280x720_logo_07_dc3A játékban a Virginia-osztályú többcélú atom-tengeralattjáró az amerikai haditengerészet fejlesztési fájának része lesz. Dinamika és fegyverzet szempontjából a Virginia körülbelül a Jaszeny-osztály szintjén van, ám mérete kicsit kisebb utóbbinál.

Ez a gyönyörű és halálos tengeralattjáró kipróbálható a Silent Thunder víz alatti csatáinak első tesztje kezdetétől fogva. Irány a bétateszt, teljes sebességgel előre!