Fejlesztés – T-64BV: védelmi reakció

A T-64BV a T-64B harckocsi egy új, kifejleszthető modifikációja, mely reaktív páncélzattal látja el a járművet. Harckocsituning!

Röviden: a T-64B új modifikációja, mely királyabbá teszi a kedvenc harckocsidat! A Kontakt robbanó reaktív páncélzat kiváló védelemmel látja el a testet és a tornyot az irányított páncéltörő rakétákkal és repeszgránátokkal szemben.

image image

Az 1960-as évek elején a Szovjetunió tesztjein sikeresnek bizonyult robbanó lőszerekkel szemben a reaktív páncélzat, és az 1980-as évek elejére a Kontakt nevezetű reaktív kiegészítő páncélzat készen állt az akkori harckocsiflotta és az új járműmodellek védelmének javítására is. Az új reaktív konfiguráció tesztjeit sikeresen teljesítő harckocsik között volt a T-64B közepes harckocsi, melyet később modernizáltak, és a T-64BV jelöléssel láttak el.

image

Háttérkép letöltése: 1280×1024 1920×1080 2560×1440

Játékunkban a T-64B egy a magas rangú csaták hősei közül. A jármű teste és tornya komplex, kombinált védelemmel van ellátva, mely jól teljesít a kinetikai energiájú lövedékek energiájának elnyelésében és még néhány kémiai energiájú lőszer ellen is. Köszönhetően a felszerelhető reaktív páncélzatnak, a T-64BV képes ellenállni a legerősebb kumulatív gránátoknak és a HOT típusú irányított páncéltörő rakétáknak abban az esetben, ha a találat a harckocsi legvédettebb területét éri. A reaktív páncéldarabokat ugyanakkor géppuska- és gépágyútűzzel meg lehet semmisíteni, a bombarobbanások pedig képesek a harckocsi egész felületéről lerobbantani a blokkokat, szóval az új rendszer messze nem csodaszer az ellenséges tűzzel szemben.

Fun fact: a War Thunder csapatán belüli vicc szerint a harckocsi megnevezésében a BV a vezető játéktervező, Bulannikov Vjacseszlav monogramja, ebből eredően pedig természetesen a járművet nem lehet majd megsemmisíteni.

image image

A T-64BV-re való fejlesztés a T-64B egyik kifejleszthető modifikációján keresztül lesz lehetséges a War Thunder 1.79-es frissítésében. A modifikáció kifejlesztése után a harckocsi megjelenése megváltozik, de a festés, a matricák és a dekorációk érintetlenek maradnak.