Fejlesztés – Char 25t, T-80B, TAM és M247

1.81-es frissítésben érkező szárazföldi járművek: Char 25t, T-80B, TAM és M247 Sergeant York légvédelem.


T-80B:

A T-80 Szovjet MBT, melyet az 1970-es évek közepén fejlesztettek ki, az első tömeggyártott gázturbinás (többféle üzemanyaggal üzemelhetett) MBT a világon. A T-80B az 1.81-es frissítéssel lesz elérhető a tapasztalt játékosok számára a szovjet harckocsiág VI-os rangjában. Elérhető lesz a “Cobra” ATGM és a tank frontján egy 30 mm-es plusz páncéllemez, a T-80B gyors, agilis és a jól megszokott huzagolatlan 125 mm-es löveggel van ellátva, a kompozit páncélon túl. Kétféle APFSDS lőszer lesz elérhető, melyből a fejleszthető képes átütni 470 mm páncélt. Ezeken kívül használhatunk még HE, HEAT-FS lőszereket és a már fentebb említett irányított anti-tank rakétákat (ATGM). A T-80B elérhető lesz a War Thunder csatamezejein az 1.81-s frissítéssel!


Batignolles-Châtillon Char 25t:

A Batignolles-Châtillon 25t egy francia tervezésű prototípus könnyű tank, az 1950-es évekből, melyet az AMX-13 leváltására terveztek. Habár a francia vezetőségen nem jutott keresztül a prototípus, a War Thunder játékosainak biztosan az új kedvence lesz a számos új jármű között, melyek az 1.81-es frissítésben érkeznek.

Az első dolog, ami a tankosoknak feltűnhet a Char 25t-vel kapcsolatban, az az AMX-13-nál nagyobb méret. Habár a méretnövelés jelentősen megnövelte a jármű tömegét, több tér állt rendelkezésre, mely lehetővé tette az egyel több legénységi tagot és az páncél növelését 50 mm-re. A megnövekedett tömeg kompenzálására egy 500 lóerős motor került a járműbe, mellyel elérhető volt a kitűnő, 65 km/h-ás végsebesség úton, előre és hátra egyaránt. Előnynek számít ha a csata elején el tudunk foglalni egy előnyös pozíciót, de ez mit sem ér, ha nem társul mellé egy jó löveg. Szerencsére a Char 25t nem szenved hátrányban e téren sem köszönhetően a 90 mm-es lövegének, melyet automata töltővel láttak el. A Char 25t több, mint jól felszerelt, hogy pusztítást okozzon az ellenség sorai között, különösen akkor, ha azokat megkerülve oldalról és legfeljebb közepes távolságról támadunk.


TAM (Németország):

A TAM egy tank, amelyet az 1970-es években az argentin és a német mérnökök közösen fejlesztettek ki. Az argentin hadsereg szolgálatában álló elavult második világháborús tankok helyettesítésére szánták.

image image

A TAM egyik kiemelkedő tulajdonsága a fegyverzete, ami az argentin FMK.4 Modelo 1L nevet viseli, és a brit 105 mm-es L7-ágyúból lett fejlesztve. Nagy hatékonyságú lőszerek széles választékát sorakoztatja fel kezdve a szárnystabilizált űrméret alatti lőszerektől egészen a HESH és HEAT lőszerekig. A TAM képes több féle, akár távoli célpont megsemmisítésére is. A fő ágyú mellett a TAM legénységének két 7.62-es géppuska áll rendelkezésére egy koaxiálisan és egy a torony tetején, légvédelmi célokra.


M247 Sergeant York:

Az M247-es amerikai légvédelmi járművet az 1970-es évek végén azért fejlesztették ki, hogy az elavult M42 Duster illetve M163 VADS járműveket leváltsa. Habár a fejlesztés messze nem volt zökkenőmentes (vagy sikeres), az M247 mégis számos modern tervezési ötletet adott hozzá az amerikai légvédelmekhez. Azért, hogy második esélyt kapjon a csatatéren, az M247-et kivezénylik a War Thunder csatamezejére az 1.81-es frissítés során.

image image

A War Thunderben az M247 lesz az új VI-os rangú légvédelmi jármű az amerikai szárazföldi fában. Bár néhány játékos már felismerheti a 40 milliméteres Bofors ágyúkat mégse vonjunk le messzemenő következtetéseket. Igen azok valóban 40 milliméteres Bofors ágyúk, de ez nem mond el mindent nekünk. Valójában ez a két 40 mm-es Bofors L/70 ágyú együttes tűzgyorsasága akár 600 lövés/perc, ami 2,5-szer gyorsabb, mint az M19 vagy az M42 Duster esetében.
Ha ez a tűzgyorsaság mégsem lenne elegendő az ellenséges repülők elrettentésére, akkor az M247-es ágyúi által kilőtt időzített robbanó lőszerek garantáltan elijesztik a földi egységeket támadó repülőket.