Fejlesztés – UH-1, AH-1F, Mi-24 és Mi-4

Boldogan mutatjuk be az új járműveket, a harci helikoptereket. A modern hadviselésben és számos ország légierejében egyaránt rendkívül fontos szerepet töltenek be, ezért kerülnek be a War Thunder járművei közé.


UH-1:

Az UH-1 Iroquois-t, vagy inkább „Huey” néven ismert amerikai helikoptert az 1950-es évek végén tervezték válaszul az Egyesült Államok hadseregének helikopterek iránti igényére. Az UH-1C lesz a legendás „Huey” egyik megvásárolható változata a War Thunderben, ami az 1.81-es frissítéssel válik elérhetővé!

image image

Az UH-1 fejlesztése 1952-ben kezdődött, miután az USA hadserege új szállító helikopterekre írt ki megrendelést, különös tekintettel az orvosi evakuálási képességére. Miután sikeresen teljesítette hadsereg által támasztott követelményeket, a Bell 204-es modelljét, UH-1 Iroquois hivatalos megnevezéssel rendelték el termelésre (habár a “Huey” népszerű becenév gyorsan leváltotta eredeti nevét). Nem sokkal az UH-1B rendszeresítése után Bell minden szempontból folytatta a Huey fejlesztését, amely UH-1C típust eredményezte. Ezt a változatot egy még erősebb motorral szerelték fel, valamint számos más fejlesztést is kapott, amelyek növelték a sebességet és a javították a manőverezhetőséget, amely tulajdonságok ezt a típust a legmegfelelőbb harci helikopterré tették. A Huey kétségtelenül ikonikus hírnévnek örvend, amelyet leginkább a vietnami háborúban betöltött több célú használatának köszönheti, ahol a leghosszabb aktív szolgálatát töltötte az amerikai fegyveres erőkkel.

Itt megvásárolható!


AH-1F:

Az AH-1F az egymotoros “Cobra” helikopter leghatékonyabb változata. Tankosok zárjátok be a fedeleket, mert a kifejleszthető AH-1F az 1.81-es frissítéssel érkezik a War Thunder-be.

image image

Az AH-1G harci helikopterek bizonyítottak a vietnámi háború során, de a katonai elvárások megnövekedtek. Egy nagy szabású mindent átfogó modernizációs programot indítottak és új modellek egész sorát fejlesztették ki.  A “Cobra” típus utolsó és legtökéletesebb egymotoros változata az AH-1F volt. Ez a helikopter magában foglalta a legjobb tervezési jellemzőket – egy nagyobb teljesítményű motort, perspektivikus navigációs és elektronikus berendezéseket. A fegyverzet egy háromcsöves forgó gépágyúból állt – a General Electric M197-esből, amelyet egy Emerson Electric TAT-141 (M79E1) lövegtalpra szereltek 750 lőszerrel. Ezen kívül a Cobra akár 8 TOW típusú ATGM-mel, géppuska konténerekkel valamint nem irányított, levegő-föld rakéta konténerekkel is felszerelhető volt. Ezeket a helikoptereket 1991-ben az Öböl-háborúban aktívan használták.


Mi-24 Hind:

A Mi-24 Hind a hidegháború egyik legismertebb szovjet légi járműje, valamint az egyik legtöbbet gyártott és legelterjedtebb támadó helikopter a világon. A legendás „Hind” egyik megvásárolható változata a Mi-24V – a késő 1970-es évek típusa (mely jelentősen továbbfejlesztette a „Hind” harci képességeit) kerül be a War Thunderbe az 1.81-es frissítés során!

image

Az 1960-as évek elején kezdődtek meg a Mi-24 munkálatai. A Mil tervező iroda mérnökei arra a következtetésre jutottak, hogy azon helikopterek, amelyek képesek a katonák és felszerelések szállítására, amellett, hogy tűztámogatást is képesek nyújtani egyre növekvő jelentőséggel bírnak majd a harctéri mobilitással foglalkozó doktrínák mellett. A Mi-24V a Mi-24 továbbfejlesztése, amelynek 1976-ban kezdték meg a gyártását. A V típus elsősorban a 9M114 “Shturm” irányított rakétákat vezette be a Hind arzenáljába, ami jelentősen megnövelte a helikopter találati arányát és romboló erejét. Az 1976-1984 közötti gyártási időszak alatt körülbelül 1000 Mi-24V típust gyártottak, ami végül a „Hind” legeredményesebb változatává vált.

Itt megvásárolható!


Mi-4:

A Mi-4 az egyik első tömeggyártású, többcélú szovjet helikopter, amely az 1950-es évek elején kezdte meg mind katonai, mind polgári szolgálatát. A War Thunderben a kifejleszthető Mi-4 az első olyan szovjet helikopterek közé tartozik, amelyek az 1.81-es frissítéssel elérhetőek lesznek a játékosok számára.

image image

A Mi-4-et különböző célokra használták a katonai, és civil szereplők egyaránt és hamar jó hírnévre tett szert a lenyűgöző teherbíró képessége, valamint megbízhatósága miatt. Az 1952 és 1979 közötti gyártási ideje alatt több mint 3000 Mi-4-et gyártottak, köztük 500 Kína által licenszelt Harbin Z-5-öt. Még a termelés leállítása után is világszerte tovább használták és üzemeltették a jó hírű Mi-4-et és így végül szolgálati ideje meghaladta az 50 évet. A széles körű használat ellenére a Mi-4-es soha nem vett részt harci tevékenységekben, annak ellenére, hogy a hidegháború egyik leginkább bizonytalan időszakában szolgált.