Fejlesztés – I-225, magassági vadász

Ez az új szovjet kísérleti vadász különösen hatékony lesz nagy magassági csatáknál.

A kísérleti, nagy magassági elfogóvadászt, az I-225-öt a Mikoyan tervező irodában hozták létre, az új motorokkal felszerelt harci repülőgépek új prototípusainak fejlesztése részeként. Az első kísérleti prototípus 1944. május 9-én készült el. A repülőgépet egy turbófeltöltős, 2000 lóerős motorhoz tervezték. A fegyverzetet a korábbi prototípusokhoz képest megerősítették, amely négy 20 mm-es ShVAK ágyúból állt. A tesztelés során (elsősorban a vadász sebességének és magassági lehetőségeinek vizsgálatánál) a repülő lenyűgöző eredményeket mutatott: megközelítőleg 560 km/h sebességet tudott elérni a talaj közelében és 720 km/h-t nagy magasságon. Mindössze két I-225-et építettek tesztelés céljából. Különböző okok miatt mindkét repülőgép összetört a tesztelés során. Számos fejlesztés és frissítés után 1947 márciusában megszüntették a projektet.

A War Thunderben az I-225 a szovjet fejlesztési fa negyedik rangján lesz elérhető. Ezen a szinten az I-225 komoly potenciállal rendelkezik a sebességét tekintve, de nagy magasságon kell repülni ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozzátok ki a motorból. Az I-225 kitűnő emelkedési mutatóval, jó manőverezhetőséggel rendelkezik minden sebességen, és elfogadható sebességgel alacsony magasságokon. Kifejezetten előnyös a négy ágyú elhelyezése a törzsben, ami egyszerűsíti a célzást és előnyt jelent a szemtől szembeni támadásoknál. Összességében a hajtóműben fellépő hibák, amelyek valójában megakadályozták a vadászok sorozatgyártását, nem befolyásolják a játékbeli teljesítményét. Az I-225-ös hátrányai közé tartozik a bombák és rakéták hiánya, az érzékelhető forgatónyomaték a fordulókban, csak két fékszárny-pozíció, kis üzemanyagtartály és teljes vezérlési módban nehéz vele a le- és felszállás. Minden más szempontból ez egy kiváló vadásza lesz a magasabb rangoknak – biztosak vagyunk benne, hogy sok pilóta számára ez lesz a kedvenc választás minden játékmódban!

Az I-225 a War Thunder 1.81 “Valkyries” frissítésével kerül be a játékba. Próbáljátok ki ezt a csodálatos vadászt és nézzétek meg mit tud éles csatában!