Fejlesztés – Me 163 B-0 és modellfrissítés

Az 1.81-es “The Valkyries” frissítés tartalmaz majd egy kis különlegességet minden német pilóta és Komet rajongó számára. A War Thunder következő nagy frissítésének kiadásával mutatjuk be a Me 163B új verzióját és a meglévő típus továbbfejlesztett modelljét!

Az 1.81-es “The Valkyries” frissítésben tervezzük bevezetni a népszerű Me 163B Komet rakéta-hajtású vadász új változatát. Az új Me 163 B-0 a repülőgép gyártás előtti modellje, amelyből pár tucat példány készült, mielőtt a szokványos B-1-es verzió 1944-ben sorozatgyártásra került.
A B-0 tervezése, megjelenése és teljesítménye megegyezik a sorozatgyártott testvéréével. A legjelentősebb különbség a két változat között az elsődleges fegyverzetben mutatkozik meg: a Me 163 B-0/R1 négy 20 mm-es MG151/20 gépágyúval van felszerelve, szemben a másik verzió két 30 mm-es MK108-as ágyújával.

Bár a B-0 ágyúi kisebb kaliberűek és nem képviselnek akkora tűzerőt, ezt a hátrányt jól ellensúlyozza a 20 mm-es ágyú sokkal kedvezőbb ballisztikai tulajdonsága (ezzel megkönnyítve a használatát az MK108-cal szemben), valamint a lőszermennyiség, amelyet a repülő képes szállítani (csövenként 100 lőszer).
Azok, akik korábban átugrották a Me 163-at, mert nem kedvelik az MK108-as tulajdonságait, most már megtapasztalhatják a rakéta hajtású repülés örömeit anélkül, hogy aggódnának a fegyvereik ballisztikai tulajdonságai miatt.

Természetesen nem felejtettük el a War Thunder egyik legrégebbi gépét sem! Az új verzió mellett a klasszikus Me 163 B-1 egy teljesen új 3D-s modellt is kapott, kidolgozottabb részletekkel, jobb textúrákkal és még egy új pilótafülkével is! További bónuszként mindkét gép számos új festést is kapott, amelyeket a játékosok Arany Sasért vásárolhatnak majd meg. Reméljük, tetszeni fog nektek!

A Me 163 B-0 hamarosan elérhetővé válik minden War Thunder játékos számára, mint a német fejlesztési fa V. rangú ingyenesen fejleszthető járműve, a közelgő frissítés 1.81 “The Valkyries” frissítés részeként.