Fejlesztés – BO 105 helikoptercsalád

A 60-as évek végén kifejlesztett BO 105 többcélú helikoptert számos országban használták polgári és katonai célokra. Ez a könnyű, két gázturbinával és négylapátos fő rotorral rendelkező helikopter nagy megbízhatósága miatt tűnt ki, ezt annak köszönhette, hogy a fő rendszerei duplikálva voltak. A War Thunderben a BO 105 helikoptercsalád tagjai lesznek Németország elsődleges helikopterei V. rangban.

image image

Az kiválóan irányítható BO 105 széria sebessége az amerikai Cobra átlagsebességéhez (kb. 240 km/h) hasonlítható. A kéthajtóműves kialakításnak köszönhetően akár egy hajtóművel is van esélye visszatérni a leszállási zónába, de kerülni kell vele az ellenséges tüzet, mivel nincs páncélja és csak egy pilótája van.
A német helikopterek kezdeti teszteléséhez a War Thunderben csak ATGM-mel felszerelt BO 105 típusok lesznek elérhetőek. A helikopter ezen módosításai nem tartalmaznak géppuskákat vagy ágyúkat, ami még egy érv az ellenséges járművektől való távolmaradásra.
A War Thunder esetében a BO 105 több tank elleni változatát választottuk ki, amelyet szeretnénk bemutatni. Szóval nézzük meg az új német helikoptereket!

image

BO 105 PAH-1 BO 105 PAH-1A1 BO 105 CB-2
A Bundeswehr helikopterek első sorozata. 1980-ban kezdték el leszállítani. A helikopter két 420 lóerős amerikai Allison 250-C20B motorral és hat darab első generációs HOT-1 ATGM-mel van felszerelve. A német BO 105-at 1990-ben továbbfejlesztették. Nagyobb teljesítményű motorokat kapott, valamint egy új fő rotort különböző formájú lapátokkal.
Továbbá felszerelték korszerűbb HOT-2 ATGM-mel, melyből 6 darab áll rendelkezésünkre, akárcsak az első verzióban.
A BO 105 támadó helikopter prémium verziója hozzáférést biztosít a helikopterek béta tesztjéhez és lehetővé teszi a német helikopter ág gyorsabb fejlesztését. Egy kísérleti verzió nyolc amerikai TOW ATGM-mel.

A helikopter előrendelhető egyedül vagy az 1.81-es frissítésben megjelent Leopard A1A1 (L/44)-el párosítva 30% kedvezménnyel.