Különleges – “Hajógyár” hadművelet

Az esemény időtartama: október 3. 13:00-tól október 14. 13:00-ig 


Az eseményen szerezhető nyeremények

MBK-161 (USSR) — premium, rank II MBK-161 (Szovjetunió), prémium,
II. rang

Whirlwind P.9 (Britain) — premium, rank III
Whirlwind P.9 (Nagy-Britannia), prémium,
III. rang
VT1-2 (Germany) — event vehicle, rank VI
VT1-2 (Németország), nem prémium,
VI. rang
H-34 (USA) — premium, rank V
H-34 (Egyesült Államok), prémium,
V. rang

Hogyan szerezzük meg őket?

Az esemény részeként össze kell szerelnetek MBK-161-es hajókat, amelyeket aztán ki lehet cserélni a többi járműre:

 • Az első MBK-161-es összeszerelése után egy kupont kaptok, amely beváltható a hajóra, elcserélhető a Whirlwind P.9-re, vagy eladható a piacon.
 • A második és az azt követően összeszerelt hajókért utalványt fogtok kapni, amelyeket más járművekre válthattok be. 1 hajó = 1 utalvány.

Az összeszerelési folyamatot a „Műhely → Hajógyár” menüpont alatt lehet nyomon követni.

Az MBK-161 páncélozott hajó „Alkatrészekből” áll, amelyek összeszereléséhez alapanyagok kellenek, illetve egy szabad hajógyár. Egy-egy alkatrésznek összeszerelés ideje van, ami arra az időre lefoglalja a „Hajógyárat”.

Shipping container (Basic materials) Basic materials Shipyard
Konténer (alapanyagok) Alapanyagok Hajógyár
Egy konténert kap minden 10. perc után az a játékos, aki véletlenszerű csatákban legalább rang II-es jármű-vekkel, és legalább 50%-os aktivitással játszott. A 10 percből fennmaradó, fel nem használt idő a követ-kező csatában kerül tovább-számolásra. Egy csatában több konténer is beszerez-hető. Az első hajóhoz szükséges összes alkatrész össze-szerelésére szolgál. Ezek közül 1, 2 vagy 3 lesz meg-található az egyes konté-nerekben. A piacon lehet vele kereskedni. Az esemény minden részt-vevője számára elérhető az első csata után. Minden összeállítási folyamatban felhasználásra kerül, és egy időben csak egy feladathoz használható. Minden egyes összeállítás időt vesz igény-be.

Az MBK-161 alkatrészekből történő végső összeszereléséhez 4 készlet hajótervre van szükség. (Sets of Ship Blueprint). Egy szettet 20 tervrajzból lehet összeállítani. Amelyek, akárcsak az alapanyagok esetében is, minden harcban töltött 10 perc után kerülnek kiosztásra. Emellett a csapat első helyezettjének (győztesnek vagy vesztesnek egyaránt) a csata végén egy extra tervrajz (Blueprint) kerül kiosztásra.

Összeszerelési rendszer

Az összeszerelés egyszerűsítése érdekében a hajó minden alkatrésze az „MBK-161 Assembly Scheme” menüben van vezetve, és három csoportra oszthatóak: “Basic systems and structure” (Alapvető rendszerek és szerkezet), “Systems and pipework” (Rendszerek és csővezetékek) és “Ship devices” (Hajóeszközök).

1.: Alkatrész, jelen esetben a hajótest, jól látható, hogy alapanyagokból készíthetjük el.
2.: Gyártásfokozó, felgyorsítja az alkatrészek összeszerelését a saját csoportjában (egy közeli alkatrész átvételével kapjátok meg, és csak az aktuális hajó összeszerelésének idejére).
3.: Gyártásfokozók helye – a kapott gyártásfokozókat itt találjátok meg és innen automatikusan beillesztésre kerül a megfelelő helyre.
4.: Az alkatrészek összeszereléséhez fennmaradó/szükséges alapanyagok száma.

Az összeszerelés előrehaladása új gyártóberendezéseket nyit meg, amelyek felgyorsítják az alkatrészek összeszerelését a csoportjukban.

A gyártás felgyorsítása:

Az MBK-161 minden egyes szerelése után 2 gyártásfokozót kap, amelyek növelik a gyártás hatékonyságát az alkatrészek összeszerelésének további felgyorsításával. Összesen 6 gyártásfokozót lehet szerezni. Az első három összeszerelés mindegyike után 2 darabot. A gyártásfokozók nem vesznek el a hajó összeszerelése után. Ezekkel a piacon lehet majd kereskedni.

További hajók összeszerelése, tankok megszerzése

A második és az azt követő csónakok összeszerelésénél az elv nem változik, de az összeszereléshez már nem alapanyagokat (Basic materials), hanem fejlett anyagokat (Advanced materials) lehet használni, amelyek szintén konténerekből szerezhetőek be minden 10., csatában eltöltött perc után.

A csata során a harckocsi tervrajzait a hajó tervrajzaival együtt kapják a játékosok. A harckocsi tervrajzokból összeállítható a VT1-2 kupon. Egy szett tervrajzhoz 40 harckocsi tervrajz szükséges. A tervrajzok száma korlátozott: a csaták során minden játékos maximum 240 hajó tervrajzot és 160 harckocsi tervrajzot szerezhet. Továbbá ugyanazt a mennyiséget megkaphatja a csatában szerzett első helyezéseiért. Tehát a legaktívabb és legügyesebb játékosok legfeljebb 480 hajó tervrajzot és 320 harckocsi tervrajzot kaphatnak. A tervrajzkészletekkel a piacon lehet kereskedni.


További fontos tudnivalók

 • Az esemény elemeit az alábbi játékmódokban lehet megszerezni:
  • Földi AB, RB és SB.
  • Légi AB és RB.
  • Vízi AB és RB.
 • Az első MBK-161 összeszerelés után a játékos kap egy kupont, amelyet aktiválni lehet az MBK-161 átvételéhez, vagy a Whirlwind P.9-re történő cseréhez, esetleg el lehet adni a piacon. A második és az azt követő összeszerelt csónakokat utalványok (voucher) formájában kapják meg, amelyek a többi eseményjármű megszerzéséhez szükségesek.
  • 1 utalvány beváltható az MBK-161-re vagy a Whirlwind P.9-re.
  • 2 utalvány + 4 szett a harckocsi tervrajzokból beváltható a VT1-2 kuponra.
  • A VT1-2 kupon beváltható a H34 kuponra
  • Az esemény tárgyainak kereskedelmi lehetőségét a tárgyak leírása határozza meg.
 • Az első három csónak összeszereléséhez a piac igénybevétele nélkül körülbelül 15 óra játékidőre van szüksége (konkrétan a csata ideje). Az ezt következő hajók összeszerelésének ideje függ a csatában elért első helyezések számától.
 • Esemény határideje:
  • Konténerek és tervrajzok megszerzése október 3. (13:00) és 14 (13:30) között zajlanak.
  • A hajók összeszerelése és cseréje más járművekre, illetve a hiányzó tárgyak vásárlása a piacon, október 21-ig (13:30) érhető el.
  • Október 21-én (13:30) az eseményhez tartozó összes tárgy a járműkuponok kivételével törlésre kerül a játékos készletéből és a piacról is.

Kiegészítés PlayStation 4® és Xbox One játékosoknak

A „Műhely → Hajógyár” menüben megvásárolhatjátok a speciális „Mérnöki szerszámkészletet” (Engineer’s Toolkit). Alapvetőt (Basic) az első összeszereléshez, és Haladót (Advanced) a továbbiakhoz, amely lehetővé teszi az összeszerelés jelentős felgyorsítását.

Basic engineers toolkit Advanced engineers toolkit
Alapvető mérnöki szerszámkészlet Haladó mérnöki szerszámkészlet

Jelentősen felgyorsítja az MBK-161 (1943) első szerelését.

 • Az összes elem összeszerelési idejét háromszorosára gyorsítja.
 • Plusz hajó tervrajzot ad minden egyes csatában.

Jelentősen felgyorsítja az MBK-161 (1943) második és azt követő összeszereléseit.

 • Az összes elem összeszerelési idejét háromszorosára gyorsítja.
 • Plusz harckocsi tervrajzot ad minden egyes csatában.

A „Engineers Toolkit” tulajdonosai mennyiségi korlátozások nélkül további terveket kapnak a csaták során. Továbbá vásárolhatnak Alap (Basic) és Fejlett (Advanced) alapanyagokat Arany Sasokkal illetve az alapvető alapanyagokat a Központban (Headquarters) be is válthatják fejlett alapanyagokra.